Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη είχε ανατριχιαστικές ανατροπές, κινήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και έφτασε μέχρι τα γραφεία του FBI στη μακρινή Αλάσκα. Κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας ο αγνοούμενος πιλότος αλλά και η σύντροφός του, μία γυναίκα με σκοτεινό ρόλο.
Ο Νίκος Χρυσολούρης εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013, από το σπίτι που νοίκιαζε στην οδό Γεωργίου Μαμούρη στο Μαρκόπουλο Αττικής. Χάθηκε με το αυτοκίνητό του ένα ασημί Opel Omega SW με ελβετικές πινακίδες BE 560370.
Όταν το «Τούνελ» ξεκινούσε την έρευνα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα στοιχεία για τον Νίκο Χρυσολούρη θα οδηγούσαν σε μια παλιότερη πολύκροτη υπόθεση, με την οποία επίσης είχε ασχοληθεί η εκπομπή.
Το τριώροφο σπίτι στο Μαρκόπουλο όπου έμενε ο πιλότος με την Ελβετίδα σύντροφό του, είναι το ίδιο όπου κατοικούσε και ο αθλητικός παράγοντας Κώστας Κολιαβασίλης που είχε χαθεί μυστηριωδώς ένα χρόνο πριν.
Δείτε την έρευνα του “Τούνελ” για την εξαφάνιση του Κώστα Κολιαβασίλη
Ο Χρυσολούρης κατοικούσε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εργαζόταν ως εκπαιδευτής πιλότων σε γνωστές εταιρείες και πραγματοποιούσε πτήσεις από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεγάρων. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, μίλησαν για έναν άριστο επαγγελματία και έμπειρο πιλότο.
Εκείνη την εποχή είχε αποφασίσει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και έτσι έστησε μαζί με έναν πρώην μαθητευόμενό του μια επιχείρηση συσκευασίας τροφίμων για εξαγωγές με έδρα την περιοχή απ’ όπου χάθηκε. Ήθελε να δοκιμαστεί και σε αυτόν τον τομέα, όπως παλιότερα και ο πατέρας του.
Σύμφωνα με τον φίλο και συνεργάτη του, ο Νίκος εκείνο το πρωινό θα συναντούσε κάποιους εργάτες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τους, μόλις πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι του. Δεν έφτασε όμως ποτέ στο ραντεβού με αποτέλεσμα να αρχίσει να τον αναζητά. Αρχικά πήγε στο σπίτι του αλλά δεν βρήκε εκεί ούτε την σύντροφό του. Δύο μέρες μετά, ο συνεργάτης του δήλωσε την εξαφάνισή του στις Αρχές.
Η Αγγελική Νικολούλη με την κάμερα του «Τούνελ», προσπάθησε να αναπαραστήσει τη διαδρομή που θα ακολουθούσε ο αγνοούμενος πιλότος το μοιραίο πρωινό. Η δημοσιογράφος αναζήτησε τα χαμένα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση αυτή και στα προσωπικά αντικείμενα του, που φυλάσσονταν σε διαμέρισμα της οικογένειάς του στο Γουδί.
Οι τηλεθεατές βρήκαν το ΙΧ
Οι τηλεθεατές του «Τούνελ» λειτούργησαν για ακόμη μία φορά σαν ντετέκτιβ και χάρη σε αυτούς, έξι μήνες μετά εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με το οποίο χάθηκε ο 50χρονος πιλότος.
Μετά από πληροφορία που έφτασε στο τηλεφωνικό κέντρο κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, το ασημί Opel Omega SW εντοπίστηκε χωρίς πινακίδες σε απόμερο μέρος στη Σταμάτα Αττικής.
Το παράδοξο είναι ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερώσει αρκετές φορές την αστυνομία, που ερεύνησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τον Απρίλιο του 2013 λίγο μετά την εξαφάνιση του Χρυσολούρη. Αν και αρχικά διαπιστώθηκε από τον αριθμό πλαισίου ότι είχε ξένη προέλευση, κανείς δεν το συνέδεσε με τον αγνοούμενο. Οι αστυνομικοί δεν μπήκαν τότε στον κόπο να δουν αν απασχολεί τις Αρχές ο τύπος του αυτοκινήτου για να ερευνηθεί στη συνέχεια ο αριθμός πλαισίου.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ένας άνδρας πάρκαρε το ΙΧ το επίμαχο διάστημα της εξαφάνισης στο σημείο και το σκέπασε με μία ολοκαίνουργια κουκούλα, την οποία έδεσε επιμελώς.
Μέσα στο όχημα βρέθηκαν μία βαριοπούλα, ένας λευκός εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά τύπου ρέϊμπαν, ένα πολυεργαλείο μάρκας Λέδερμαν και μία απόδειξη από τα διόδια Σπαθοβουνίου της Ε.Ο Κορίνθου – Τριπόλεως. Είχε εκδοθεί περίπου 10 μέρες πριν την εξαφάνισή του αγνοούμενου πιλότου.
Ο Χρυσολούρης την παραμονή της εξαφάνισής του είχε πραγματοποιήσει πτήση με εκπαιδευτικό αεροπλάνο από την περιοχή των Μεγάρων. Το «Τούνελ» βρήκε τον πιλότο που πέταξε μαζί του. Το ερώτημα που καίει γνωστούς και συναδέλφους του, είναι μήπως απειλήθηκε για να πραγματοποιήσει σαν τολμηρός πιλότος που ήταν, μια επικίνδυνη αποστολή.
Η εκπομπή απευθύνθηκε γι’ αυτήν την παράξενη υπόθεση και στον πρώην διευθυντή της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, κ. Ακριβό Τσολάκη. Ο έμπειρος πιλότος απάντησε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο από τη στιγμή που ο αγνοούμενος ήταν πολύ έμπειρος. Όπως είπε, δεν θα ήταν απίθανο να γνωρίζει τεχνικές ώστε να πετάξει σε συγκεκριμένο ύψος για να μην ανιχνευτεί από κάποιο ραντάρ.
Η αποκάλυψη που σόκαρε
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του πιλότου, ένας Αμερικανός από τη μακρινή Αλάσκα επικοινώνησε με το «Τούνελ» και έφερε τα πάνω – κάτω στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Ο μάρτυρας έζησε από κοντά στην Αμερική, την τότε σύντροφο του αγνοούμενου άνδρα, επίσης πιλότο. Μετέφερε στο «Τούνελ» τα όσα η συγκεκριμένη γυναίκα του αποκάλυψε, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο Χρυσολούρης. Λεπτομέρειες που η ίδια απέκρυψε κατά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές που είχαν μαζί της η εκπομπή, αλλά και οι συγγενείς του πιλότου.
Ο μάρτυρας προσπαθώντας να διασταυρώσει τα όσα του είπε, ενημερώθηκε για την υπόθεση από την αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας της Αγγελικής Νικολούλη. Οι αντιφάσεις που εντόπισε στα λεγόμενά της, τον ανησύχησαν και ήρθε σε επαφή με την εκπομπή και το FBI.
Όπως είπε στο «Τούνελ» αλλά και στους Αμερικανούς πράκτορες, η γυναίκα αυτή του μετέφερε ότι ο Νίκος Χρυσολούρης δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του, ενώ η ίδια βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο. Ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος προς αυτήν άνδρας, τον μαχαίρωσε και τον εγκατέλειψε αβοήθητο. Η ίδια δεν διευκρίνισε αν εκείνη βοήθησε για να σωθεί ο Χρυσολούρης.
Στο «Τούνελ» η σύντροφος του αγνοούμενου είχε πει τότε ότι ο Χρυσολούρης έφυγε γύρω στις 7.30 με 8 το πρωί από το σπίτι τους στο Μαρκόπουλο. Η ίδια γνώριζε ότι είχε κάποιο ραντεβού αλλά δεν ήξερε με ποιον. Αυτό που θυμάται είναι ότι τελευταία δεχόταν κάποια παράξενα τηλεφωνήματα. Όταν εκείνο το πρωί ο Νίκος έφυγε, ήταν εκνευρισμένος και πήρε μαζί του το λάπτοπ του.
Αμέσως, η εκπομπή επικοινώνησε με τον πράκτορα του FBI στην Αλάσκα που χειρίζεται την υπόθεση και επιβεβαίωσε τη σοβαρή αυτή μαρτυρία.
Ο Αμερικανός μάρτυρας περιέγραψε τη γυναίκα με την οποία συζούσε τότε, σαν ένα άτομο χωρίς συγκροτημένη σκέψη, χειριστικό και αναξιόπιστο που ζήλευε καταστροφικά. Έφτασε στο σημείο να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει μέσα στο σπίτι όπου συζούσαν, όταν οι ερωτήσεις του μάρτυρα για την εξαφάνιση του πιλότου, έγιναν πιεστικές.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν η γυναίκα αυτή έκανε κάτι στον Νίκο. Πιστεύει όμως ότι γνωρίζει πολλά για την εξαφάνισή του.
Μία ακόμη μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» ανέφερε ότι η Ελβετίδα φίλη του πιλότου είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν ο Νίκος της ζήτησε να χωρίσουν. Το τελευταίο καιρό πριν την εξαφάνιση, το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες.
«Δεν έχω να κρύψω κάτι»
Η εκπομπή επικοινώνησε με τη σύντροφο του αγνοούμενου πιλότου ζητώντας της λεπτομέρειες για το τι συνέβη τη μοιραία μέρα της εξαφάνισης. Ισχυρίστηκε και πάλι ότι η τελευταία φορά που είδε το Νίκο Χρυσολούρη ήταν το πρωινό της 8ης Απριλίου 2013 που έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν, για ένα ραντεβού. Δεν γνώριζε όμως ποιον θα συναντούσε. Υποστήριξε ότι δεν απειλείται από κάποιον και δεν έχει να κρύψει κάτι για την υπόθεση αυτή. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο Νίκος είχε διαφορές με άλλα άτομα, αναφέρθηκε σε κάποιον Κύπριο επιχειρηματία με τον οποίο ο πιλότος είχε προστριβές, γιατί δεν του έδινε τα χρήματα που του χρωστούσε. Το «Τούνελ» βρήκε τον συγκεκριμένο μάρτυρα αλλά δεν προέκυψε κάτι σοβαρό.
Φίλος του Νίκου Χρυσολούρη που γνώριζε και τη σύντροφό του, διέψευσε στην εκπομπή τον ισχυρισμό της γυναίκας. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει, το πρωί που ο Νίκος εξαφανίστηκε, εκείνη βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου έμεναν. Ο μάρτυρας όμως πέρασε από το σπίτι, την αναζήτησε αλλά δεν τη βρήκε.
Μετά από αυτά τα στοιχεία, το «Τούνελ» κατέθεσε στις Αρχές όλα τα ντοκουμέντα που προέκυψαν από την έρευνα. Στοιχεία που εμπιστεύτηκαν στην εκπομπή ο αμερικανός υπήκοος, μάρτυρες, αλλά και η μητέρα του που μένει στην Ελβετία.
Η γραφειοκρατία των Ελληνικών Αρχών είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν ασκηθεί διώξεις μέχρι σήμερα. Ο σκληρός δίσκος και ο υπολογιστής του Νίκου Χρυσολούρη ουδέποτε εξετάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η έρευνα στο αυτοκίνητό του δεν έγινε με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων ανίχνευσης βιολογικού υγρού.
Αφήστε μια απάντηση