Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον Άρειο Πάγο για την  αθωωτική απόφαση η οικογένεια

Να αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία Γιώργου Καραιβάζ, ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους η μητέρα και η αδερφή του δημοσιογράφου, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Το κατεστραμμένο cd και οι ψευδείς καταθέσεις

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αιτήματος που κατέθεσε η οικογένεια

« η πρωτόδικη απόφαση πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο».

Η μητέρα και η αδερφή του Γιώργου Καραιβάζ ,κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Η Πρωτόδικη απόφαση

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εισηγήθηκε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων, η έδρα πρωτόδικα απέρριψε τις κατηγορίες για τα δύο αδέρφια , σημειώνοντας πως ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2), ενώ ο 41χρονος κηρύχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία (6-1).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *