Άνοιξε η γη του Ελαιώνα και κατάπιε τον Θάνο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μυστηριώδης εξαφάνιση του Θάνου Χαρικιόπουλου, 27 χρόνων, μετά και από την αποκάλυψη του Τούνελ για τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν.

Ο νεαρός χάθηκε μπρος τα μάτια του πατέρα του, στο παζάρι στην Ιερά Οδό και Αγίας Άννης κοντά στο μετρό του Ελαιώνα.

Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2023.

Ο τελειόφοιτος της γεωπονικής ζούσε στη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως ντελιβεράς αφού δεν είχε βρει δουλειά ως γεωπόνος που είχε σπουδάσει.

Είχε έρθει στην Αθήνα πριν από δυο ημέρες για να δει τον πατέρα του.

Στη μητέρα του που ζει στην Κόρινθο είχε πει ότι θα επέστρεφε μόνιμα από την Θεσσαλονίκη και είχε μάλιστα πακετάρει και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Φαίνεται ότι ο άτυχος Χαρικιόπουλος είχε εμπλακεί άθελα του σε μια κόντρα που μαίνεται στη Θεσσαλονίκη με ντελιβεράδες, όπως είχε αποκαλύψει στο Τούνελ ο πατέρας του.

Ήταν μάρτυρας και σε τροχαίο που συνέβη μεταξύ τους και από τότε ζούσε με τον φόβο και την απειλή.

Ένα από τα μηνύματα που τον θορύβησαν και τον ανάγκασαν να φύγει από την Θεσσαλονίκη έλεγε χαρακτηριστικά:

«Θα σε κάνω πιο ψιλό και από το αλάτι μάγκα μου. Δεν ξέρεις ποιος είμαι απλά θα μάθεις σήμερα. Που είσαι, να βρεθούμε κάπου στη μέση. Όσους φίλους μαζέψεις θα έχω έναν παραπάνω από εσένα Θανάση. Οπότε έλα να τα πούμε οι δυο μας αδερφέ.»

Με τον Θάνο να του απαντά:

 «Μη μου ξαναμιλήσεις αλήθεια ρε άστο. Όντως έχεις θέμα και δεν ξέρω τι σου έφταιξα».

Ο «φίλος» του όπως αποκαλύφθηκε δεν έμεινε μόνο στις απειλές με γραπτά μηνύματα αλλά του έστελνε και φωτογραφίες με όπλο και σπαθί, γράφοντάς του ότι θα του σπάσει τα πόδια και για τα είκοσι ευρώ που του χρωστούσε.

«Έχεις μεγάλο πρόβλημα. Θα πεινάσεις. Έλα από εδώ να καθαρίσεις γιατί αν σε βρω έξω δεν σε σώζουν ούτε οι μπάτσοι. Τα μαζεύεις και φεύγεις από την πόλη. Θα στα πάρω όλα να ξέρεις, από μηχανάκι μέχρι και την ζωή σου. Φύγε. Αύριο θα βγω για δουλειά, μη σε πετύχω κάπου…», του έγραφε σε άλλο μήνυμα.

Αδιαφορη η αστυνομια

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης που ενημερώθηκε για όσα συμβαίνουν στον χώρο κάποιον ντελιβεράδων με απειλές και ξύλο δεν έκανε τίποτα. Η υπόθεση παραμένει, μετά από καταγγελίες του πατέρα, στην αστυνομία και ο εισαγγελέας δεν έχει ενημερωθεί. Η δήλωση εξαφάνισης του Θάνου Χαρικιόπουλου έγινε στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω.

Η έρευνα του Τούνελ

Το «Τούνελ» συνεχίζοντας την έρευνα κατάφερε να εντοπίσει τον «άγριο» ντελιβερά που τον απειλούσε. Στην επικοινωνία που είχε η εκπομπή μαζί του, στην αρχή δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει για να εντοπιστεί ο Θάνος.

Όπως ανέφερε τελευταία φορά που τον είχε δει ήταν στις 24 Οκτωβρίου. Όταν όμως η δημοσιογράφος της εκπομπής του είπε πως 21 του μήνα εξαφανίστηκε, δήλωσε πως δεν θυμάται ακριβώς και μπορεί να μπερδεύει τις ημερομηνίες.

Στην ερώτηση για τα απειλητικά μηνύματα που είχε στείλει στον αγνοούμενο απάντησε ότι τα γνωρίζει αλλά έχει σβήσει τις συνομιλίες τους και δεν μπορεί να τα δει.

«Γιάννη θέλω να ζήσω…»

Εντύπωση προκάλεσε και ένα μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του Θάνου και το είχε στείλει σε κάποιον γνωστό του, γράφοντας του «Γιάννη σε παρακαλώ, θέλω να ζήσω…». Το Τούνελ εντόπισε το άτομο στο οποίο το είχε στείλει. Ήταν ένας συνεργάτης του, που όπως ανέφερε στην εκπομπή, όταν του το έστειλε έλειπε ταξίδι στο εξωτερικό οπότε άργησε να το δει και δεν συνεχίσθηκε η συζήτηση.

Το πρωινό της εξαφάνισης

Ο πατέρας του, Πέτρος Χαρικιόπουλος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως εξαφανίστηκε ο Θάνος εκείνο το πρωινό.

Όπως ανέφερε ενώ περπατούσαν, ξαφνικά του έδωσε το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα και έφυγε τρέχοντας λέγοντας «μπαμπά σε αγαπώ».

Προσπάθησε να τον εντοπίσει, κάνοντας βόλτα εκεί γύρω με το μηχανάκι και ρωτώντας τους περαστικούς αλλά δεν κατάφερε να τον βρει.

Ο πατέρας του αγνοούμενου αποκάλυψε ότι ο γιος του φοβόταν ότι κάποιος θα τον σκοτώσει.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού ήταν εκείνη που κατάφερε να ξεκλειδώσει το κινητό του και βρήκε τα απειλητικά μηνύματα από τον συνάδελφό του ντελιβερά, που φαίνεται να ορίζει με την βία ποιοι θα δουλεύουν και σε ποια περιοχή στην Θεσσαλονίκη.

«Τώρα πλέον ανησυχώ πολύ για την ζωή του παιδιού μου μετά από αυτά που είδα. Ο Θάνος μου δεχόταν πίεση μεγάλη και δεν μας έλεγε τίποτα για να μην μας στεναχωρήσει. Είχε πει σε φιλικό μας πρόσωπο ότι σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του», είπε σοκαρισμένη στο πλατό του Τούνελ.

Με δάκρυα στα μάτια είχε μιλήσει και στην κάμερα της εκπομπής για την απουσία του γιου της που την έχει συγκλονίσει.

«Ακούω στον ύπνο μου κουδούνι και πετάγομαι. Πονάω αβάσταχτα. Στείλε μου ένα μήνυμα παιδί μου. Είμαι καλά. Ένα σημάδι θέλω μόνο…», είχε αναφέρει απευθυνόμενη στον γιο της σε περίπτωση που την ακούει.

Το περίεργο τηλεφώνημα

Σε μια προσπάθεια να φωτιστεί η περίεργη εξαφάνιση του 27χρονου, η εκπομπή συνδέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023 με την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Κατά την διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης απόρρητος αριθμός κάλεσε το τηλέφωνό του αγνοούμενου που κρατούσε η θεία του.

«Αν είσαι εσύ, μίλησε μας, μην ντρέπεσαι. Έλα κοντά μας και όλα θα διορθωθούν», ήταν το μήνυμα που του έστειλαν οι δικοί του άνθρωποι.

Η μητέρα του από το στούντιο της εκπομπής με δάκρυα στα μάτια έκανε την δική της έκκληση.

 «Θανούλη γύρνα πίσω σ’ αγαπάμε», είπε συγκινημένη.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την έρευνα ώστε να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο οδηγήσει στον Θάνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *