Έβγαλαν από την φυλακή τους πέντε από τους επτά

Αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, οι πέντε από τους επτά για την υπόθεση της απαγωγής του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προφυλακισμένοι παραμένουν ο φερόμενος ως εγκέφαλος Πέτρος Μιχαλεάκος και η σύζυγος του Παρασκευή (Βούλα) Σιούταλου.

Η απόφαση αυτή διαφοροποιείται από την εισήγηση της Εισαγγελέως, που είχε προτείνει την παραπομπή όλων των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του 26χρονου Μάριου και την παράταση της κράτησης τους μέχρι τον προσδιορισμό της δίκης.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και με τη συμπλήρωση του δωδεκαμήνου τους άφησε ελεύθερους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, μόνο ο Πέτρος Μιχαλεάκος θα έρθει αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σύσταση συμμορίας προς διάπραξη κακουργήματος, εκτός του Αναστάσιου Μπασαντή που κατηγορείται για απόπειρα εκβιασμού κατά συναυτουργία.

Η απόφαση

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αφού μελέτησε τη δικογραφία αποφάσισε την παραπομπή:

1.tτου φερόμενου ως εγκεφάλου Πέτρου Μιχαλεάκου για ανθρωποκτονία από κοινού με άγνωστους δράστες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

2.tτου Πέτρου Μιχαλεάκου και της συζύγου του, Παρασκευής Σιούταλου, για αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό του παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη που δεν υποχρεούται

3.tτου Πέτρου Μιχαλεάκου και του Αναστάσιου Μπασαντή για απόπειρα εκβιασμού κατά συναυτουργία.tτης Παρασκευής Σιούταλου και του Αριστείδη Κορέντιου για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης

4.tτης Παρασκευής Σιούταλου και του Αριστείδη Κορέντιου για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης

5.tτων Πέτρου Μιχαλεάκο, Παρασκευής Σιούταλου, Αριστείδη Κορέντιου, ΠαναγιώτηΧαϊκάλη, Βασίλη Ταμπακάκη, Γεράσιμου Ταμπακάκη και Ευγενίας Ταμπακάκη για σύσταση συμμορίας προς διάπραξη κακουργήματος.

(Λεπτομέρειες και άγνωστο παρασκήνιο στην εκπομπή της Παρασκευής)

Σχόλια

  1. Στέργιος Avatar
    Στέργιος

    Ντροπή ρε συ… το κράτος όχι μόνο κοιμάται και αγνοεί σημαντικά στοιχεία (ελληνική αστυνομία) από την άλλη αφήνει ελεύθερα άτομα που συμμετείχαν σε ανθρωποκτονία (ελληνική δικαιοσύνη). Από όποια πλευρά και να το δεις, τα ερωτήματα ξεχειλίζουν. Σε ό,τι αφορά τα τσακάλια της ΕΛΑΣ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και τα οποία έκανε ρόμπα ο κ. Φιτσιάλος, θα τους πρότεινα αντί να γεμίζουν τις ελεύθερες τους ώρες με πάμε στοίχημα κι άλλα τέτοια ωραία, να ξεκινήσουν να βλέπουν Dexter, ίσως τους βοηθήσει κάποτε. Αν βεβαίως έκαναν όλα τα λάθη εξαιτίας ανικανότητας…

  2. Γιωργος Avatar
    Γιωργος

    ωραια δικαιωσηνη εχουμε… απαγωγη και φονος 12 μηνες.. ελλας το μεγαλειο σου…

  3. βασιλικη Avatar
    βασιλικη

    ειναι δυνατον ο Μπασαντης να επικοινωνει με τη μητερα καποιου παιδιου τοσες φορες και να την απειλει εναντιον του παιδιου της και να μην γνωριζει ουτε για ποιους προκειται? ουτε να ρωταει και την υποθεση που ανακατευεται? αυτα μονο παιδακια αν το κανουν ή διανοητικα καθυστερημενοι ανθρωποι. Σιγουρα κρυβει κι αλλα και δε τα λεει.

  4. Giorgos Avatar
    Giorgos

    Για να καταλάβω.. Τον απηγαγε μονος του 70 χρονών παληκάρι, εναν γερο 26 χρονών με υψος 1,87 γεροδεμενο. Τον φορτωσε μονος του στο πορτ παγκαζ και περασε τα διοδια στις 11. Εκανε οτι εκανε, επλυνε το αυτοκινητο απο το αιμα, γυρισε, το παρκαρε, και πηγε και πηρε τον Μπασαντη για να τηλεφωνησει στις 2 τα ξημερωματα κι ουτε γατα ουτε ζημια. Φαίνεται λογικόΟ Μιχαλεακος κατηγορειται για ανθρωποκτονια απο κοινου με ΄΄αγνωστους δραστες’ ?? και οι δραστες που αποδεδειγμενα ηθελαν να ξεκανουν τη μανα για να της παρουν τα λυτρα αφηνονται ελευθεροι??? Δηλαδη ειχε καποιους συνεργους αγνωστους με τους οποιους απηγαγε-… τον Μαριο. Δεν εκατσε η δουλεια, εφυγαν ολοι και βρηκε αλλους 5 προθυμους και εχεμυθους μεσα σε 3 μερες για να προσπαθησει να παρει τα λυτρα αλλα και στη συνεχεια να ξεκανει τη μανα. Φαινεται λογικό?Το πιο απιστευτο απ ολα ειναι οτι οι περισσοτεροι γνωριζαν την οικογενεια και ηταν λιγο πολυ πελατες- γειτονες παντρεμενοι με παιδια στην ηλικια του Μαριου!Αρκετα πια με τις ανοσιες τους. Τουλαχιστον να βρεθει το παιδι να ξερει η μανα του που να πηγαινει να το κλαιει!!

  5. ODYSSEAS Avatar
    ODYSSEAS

    Πολύ Παναγία μας παρουσιάστηκε ο Μπασαντής. Ίσως να μην ήξερε ποιους παίρνει τηλέφωνο, το πιστεύω αυτό, γιατι ο Μιχαλεάκος είναι μεγάλη μούρη, δεν ήθελε να ξέρουν όσοι είναι ανακατεμένοι περισσότερα απο όσα χρειάζονταν να ξέρουν. Αυτό προκύπτει σαν συμπέρασμα και απο το γεγονός ότι 1 χρόνο μέσα 7 άτομα και δεν πήραν μια κατάθεση-αποκάλυψη. Όλοι σκληρά καρύδια δεν παίζει να ήτανΌμως για να κάνει αυτό που έκανε ο Μπασαντής προφανώς το έκανε για να πάρει την αμοιβή του. Τόσο χαζός δεν είναι κανένας να παίρνει τέτοια ρίσκα, που τελικά τον οδήγησαν φυλακή και κατηγορούμενο, μόνο και μόνο για εξυπηρέτηση στον άλλο. Τι του έκανε ο αλλος και του χρώσταγε τόσο μεγάλη χάρη; Του κανόνισε μετάθεση των παιδιών του στο στρατό; Σιγά τι του έκανε..

  6. ελενη Avatar
    ελενη

    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΩΡΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗrnΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣrnΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

  7. ODYSSEAS Avatar
    ODYSSEAS

    Έτσι όπως τα λες Giorgos. Το σίγουρο σε αυτή την υπόθεση είναι πως ο καθένας είχε το πόστο του. Κάποιος ή κάποιοι έκαναν τους “βαστάζους”. Κουβάλησαν τον Μάριο ή τον τραβολόγησαν δεμένο και κουβάλησαν αργότερα το πτώμα. Και είναι απορίας άξιο που απο τα πιο γεροδεμένα και νεαρά άτομα της παρέας δεν κατάφεραν να πάρουν μια τέτοια κατάθεση.

  8. Iolanta Avatar
    Iolanta

    Gia na katalavw.O Mpasanths otan ekane avta ta aphlhtika thlefonhmata den anagnwrise th fonh ths k.Barvaras-afou uphrxe xronia pelaths ths sto giatreio ths;dhladh mono sth GADA to katalave-opws usxhrizetai oidios;

  9. Μαριαν Avatar
    Μαριαν

    Και για να καταλάβω…Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τους κάνουν να μιλήσουν και να πουν πλέον που στο καλό έχου θάψει τον καημένο τον Μάριο????Αυτή την μάνα δεν την νιώθει κανείς??????????????????????

  10. ΓΙΑΝΝΑ Avatar
    ΓΙΑΝΝΑ

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ….ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ!!!!

  11. DOMNA Avatar
    DOMNA

    καλα ρε παιδια τι εκανε η αστυνομια?επρεπε να βαλει η οικογενεια ειδκο πραγματογνομωνα να βρει στοιχεια που ηταν μπροστα στα ματια της αστυνομιας κι δε τα εβλεπαν?ΑΙΣΧΟΣ εκεινο το βιντεο που εψαχνε η Αγγελικη με τον ειδικο κι εβλεπαν το αιμα ηταν πολυ τρομακτικο .Κι να αφησουν τουσ δολοφονους ελευθερους? αυτα μονο στιν Ελλαδα γινονται .Το μονο που μπορω να πω ειναι να δινει ο Θεος κουραγιο σε αυτους τους γονεις..

  12. athanasios Avatar
    athanasios

    Παει το παλικαρι…..Μια ερωτηση μονο….Τοσο καιρο εκει μεσα στην ΓΑΔΑ τι κανουνε εχω μεγαλη απορια αν ειναι ποτε δυνατον να μην μαθανε για την τυχη του παλικαριου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *