Βάρδα Ηλείας: Το ολοκαύτωμα του επιχειρηματία, τα ντοκουμέντα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Το θρίλερ με το ολοκαύτωμα στο δάσος του Κουνουπελίου στη Βάρδα Ηλείας με θύμα έναν επιχειρηματία, συνεχίζει να στοιχειώνει  την τοπική κοινωνία.

Ο φάκελος της υπόθεσης του Σάκη Γκολφίνου 46 χρόνων δεν μπαίνει στο αρχείο όπως κάποιοι ήλπιζαν και σκοπίμως διέρρεαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Αντιθέτως με απόφαση της εισαγγελέως Πατρών διερευνήθηκε περαιτέρω με συγκεκριμένα ερωτήματα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αχαΐας και αναμένεται να επιστρέψει στην εισαγγελία μόλις ληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Ο Γκολφίνος ζούσε με τους γονείς του στην Βάρδα Ηλείας και διατηρούσε βουλκανιζατέρ μαζί με τον δίδυμο αδερφό του. Βρέθηκε απανθρακωμένος δίπλα στο καμένο αυτοκίνητό του σε ένα δύσβατο σημείο στην καρδιά του δάσους στην περιοχή Κουνουπέλι, στην Παλιά Μανωλάδα.

Ήταν εννέα και μισή το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023 όταν η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο για να σβήσει την φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο του και εντόπισε έξω από αυτό το απανθρακωμένο πτώμα του. Οι ειδικοί δικαστικοί πραγματογνώμονες, Νίκος Διαμαντής, αντιστράτηγος και πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ειδικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς επισήμαναν ότι κάποιοι έβαλαν φωτιά με επιταχυντή στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια περιέλουσαν τον άτυχο επιχειρηματία πιθανότατα με βενζίνη και τον έκαψαν.

«Μιλάνε» τα στοιχεία του καμένου αυτοκινήτου

Από την αυτοψία του τεχνικού συμβούλου στο δύσβατο σημείο του ολοκαυτώματος αλλά και από τον έλεγχο του κατεστραμμένου οχήματος στο πάρκινγκ της Αστυνομίας, βγήκαν τα βασικά συμπεράσματα.

Έλλειπαν οι καταλύτες του αυτοκινήτου και στην θέση τους ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει σωλήνες, που σημαίνει ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε από τους καταλύτες στα ξερόκλαδα του δάσους, όπως έλεγαν από την αρχή κάποιοι. Εξάλλου η υγρασία του χώρου ήταν πάνω από εξήντα τοις εκατό.

Στην καμπίνα υπήρξε μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Στο σημείο που βρέθηκε πεσμένη η πλάτη του πίσω καθίσματος, φαίνεται πως έριξαν το περισσότερο καυστικό υγρό για την ανάφλεξη του οχήματος.

Ο οδηγός βγήκε από την πίσω πόρτα στην προσπάθειά του να σωθεί και φαίνεται πως εκεί τον αποτελείωσαν.

Το μπλε τζιπ του Γκολφίνου δεν πήρε φωτιά από τα καύσιμά του, όπως έδειξε η αυτοψία του πραγματογνώμονα της οικογένειας Παναγιώτη Μαδιά.

Το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το «Τούνελ»

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις  κινήσεις του μπλε τζιπ, μάρκας BMW του θύματος . Εμφανίζεται μετά τις επτά, το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο ενώ κατευθύνεται προς το Κουνουπέλι όπου δύο ώρες μετά θα βρισκόταν καμένος.

 Μάρτυρες που μίλησαν στην εκπομπή ανέφεραν πως ένα τρίθυρο μαυρο BMW που για πρωτη φορά έβλεπαν στην περιοχή τους, είχε ένα  περιέργο ρόλο το μοιραίο εκείνο βράδυ. Ενας απο αυτούς λίγες μέρες νωρίτερα είχε δεί,  όπως ανέφερε, το θύμα να επιβιβάζεται σε ένα τέτοιο όχημα. 

Το «Τούνελ» ζήτησε την βοήθεια ειδικού δικαστικού πραγματογνώμονα που διαθέτει εξειδικευμένο λογισμικό ανάλυσης βιντεολυπτικού υλικού.

Ο Γιάννης Ρούσσης, Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α., κατάφερε με την ανάλυση του να ζωντανέψει τις τελευταίες κινήσεις του θύματος και να εντοπίσει χρήσιμα στοιχεία που έθεσε στην διάθεση των Αρχών.

Ο αγώνας της οικογένειας

Γροθιά στο στομάχι είναι το υπόμνημα διαμαρτυρίας της μητέρας του Θύματος Σοφίας Γκολφίνου προς τις εισαγγελικές αρχές. Επισημαίνει τα λάθη και τα κενά, τα στοιχεία που δεν ερευνήθηκαν και ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής …

Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στην εκπομπή, παρέδωσε στις αρχές κάποιες φωτογραφίες του γιου της με την πέτρα του σκανδάλου μια παντρεμένη γυναίκα, οι οποίες δείχνουν την ερωτική σχέση που είχαν και όχι την φιλική όπως υποστήριζε η ίδια…

“Κύριε εισαγγελέα εδώ κάτι θέλουν να κρύψουν…”

Η κραυγή απόγνωσης της μάνας  προς τον εισαγγελέα:

 «Το παιδί μου είχε κρύψει τις φωτογραφίες που «καίνε» αυτή την γυναίκα…»

Η Σοφία Γκολφίνου μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα και τον πόνο της, μίλησε στην εκπομπή για τις φωτογραφίες που καίνε την γυναίκα που ανέφερε στο υπόμνημα της.

«Μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά…»

Ο δίδυμος αδερφός του θύματος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τα όσα είπε κλαίγοντας.

Μίλησε για μια δόλια εγκληματική ενέργεια, αφού  ο αδερφός του δεν θα πήγαινε  ποτέ στο σημείο που βρέθηκε καμένος.

« Τον έφεραν στο δάσος και τον έκαψαν…»

Με την κάμερα του «Τούνελ», ο θείος του Σάκη Γκολφίνου βρέθηκε στο σημείο της άγριας δολοφονίας του.

Τα πεσμένα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, η ανοιχτή πίσω πόρτα και η θέση που βρέθηκε το καμένο σώμα του Σάκη έξω από το αυτοκίνητο, προδίδουν συμμετοχή τρίτων, είπε στο «Τούνελ» ο θείος του.

Η έρευνα του Τούνελ 

Η επιτόπια έρευνα της εκπομπής στο δάσος του Κουνουπελίου που έγινε το ολοκαύτωμα, οι μάρτυρες που αποκάλυψαν όλα όσα είδαν και η αυτοψία στα ευρήματα από ειδικούς, ένωσαν τα κομμάτια στο αιματοβαμμένο παζλ.

Οι φίλοι του Σάκη Γκολφίνου μίλησαν για την προβληματική σχέση που είχε με μια παντρεμένη γυναίκα.

Οι κινήσεις του πριν τραγικό τέλος του, έδειχναν πως είχε κάποιο ραντεβού, πιθανότατα στην παραλία στο Κουνουπέλι. Φίλοι και συγγενείς λένε πως αποκλείεται ο ίδιος να έμπαινε με το ακριβό μπε εμ βε τζιπ του στον χώρο που βρέθηκε καμένος και τονίζουν πως κάποιοι άλλοι τον μετέφεραν εκεί.

«Άκουσα ήχους περίεργους…»

Μάρτυρας που βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όσα είδε και άκουσε εκείνο το μοιραίο βράδυ.

 «Όλοι πιστεύουμε ότι είναι δολοφονία»

Κάτοικος που μένει κοντά στο σημείο του ολοκαυτώματος, ανέφερε στην εκπομπή ότι είδε εκείνη την νύχτα του Σαββάτου την φωτιά αλλά δεν πήγε να δει τι είχε συμβεί παρά τους κρότους που άκουγε. Έμεινε στον χώρο του για να προστατεύσει την περιουσία του.

Μια φίλη του θύματος που μίλησε στο “Τούνελ”, αναφέρθηκε στην γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση.

«Ψάχνετε σε λάθος μέρος»

Η γυναίκα με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση είχε δώσει την δική της μαρτυρία στο “Τούνελ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *