Μετά τις απίστευτες ανατροπές που προέκυψαν από τα λάθη των Σκοπιανών στον έλεγχο διαβατηρίων που έδειξαν πως ο Δημήτρης Γραικός πέρασε πεζός τα σύνορα, ο νέος κύκλος ερευνών εστιάζεται και πάλι στον τόπο απ’ όπου χάθηκε. Στην περιοχή των σφαγείων Χαλάστρας, εκεί όπου έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο. Το τελευταίο στίγμα του σύμφωνα με κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν, ήταν σε απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων από τα σφαγεία, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις έξι παρά είκοσι το απόγευμα.
Η μαρτυρία του φύλακα των σφαγείων στο «Τούνελ» προκάλεσε την τηλεφωνική παρέμβαση του εμπόρου με τον οποίο ο αγνοούμενος είχε οικονομική συναλλαγή πριν χαθεί.
Ο Δήμος Δήμου ισχυρίστηκε πως έφυγε από τα σφαγεία αφού κόρναρε στον φύλακα και τον χαιρέτησε. Ο Γραικός βρισκόταν ήδη στο δρόμο έξω από τις εγκαταστάσεις. Ο Δήμου έφυγε γρήγορα και ο αγνοούμενος τον ακολούθησε. Όπως είπε έστριψε αριστερά αλλά δεν πρόσεξε αν ο επιχειρηματίας ακολούθησε την ίδια πορεία με αυτόν, κάτι που επιβεβαίωσαν οι κάμερες ασφαλείας.
Η μαρτυρία του φύλακα. Τι είδε την ώρα της εξαφάνισης…
Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον φύλακα του σφαγείου της Χαλάστρας που είχε βάρδια την ώρα που ο αγνοούμενος έφυγε από το σημείο. Είπε στη δημοσιογράφο πως είδε τον Δημήτρη Γραικό να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο του και να μιλάει μάλλον στο κινητό του τηλέφωνο, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα.
Ο φύλακας πεζός πλησίασε προς το μέρος του και ο αγνοούμενος όταν τον είδε, έφυγε με το αυτοκίνητο του. Υποστήριξε πως δεν θυμάται κάποιον άλλο να του κορνάρει φεύγοντας από τον χώρο των σφαγείων, ούτε άλλο οδηγό να φεύγει πριν από τον Γραικό.
Τι έκανε ο αγνοούμενος πριν χαθεί
Ο δικηγόρος του αγνοούμενου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ», είπε πως ο Δημήτρης Γραικός τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του μία μέρα πριν εξαφανιστεί, για να πάρει κάποια έγγραφα για το εξοχικό σπίτι που διατηρεί η οικογένεια στη Χαλκιδική.
Γύρω στις δέκα το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε, κάλεσε στο δικηγορικό γραφείο και ενημέρωσε πως παρέδωσε τα έγγραφα σε αρμόδιο οργανισμό όπως έπρεπε να κάνει. Είπε πως θα περνούσε από το γραφείο την επομένη.
Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, ο επιχειρηματίας είχε ρυθμίσει οφειλές , είχε ξεφύγει από τον βραχνά των οικονομικών του προβλημάτων και προγραμμάτιζε να ανανεώσει τη μονάδα του.
Ποτέ δεν τον είχε δει να χρησιμοποιεί δεύτερο κινητό τηλέφωνο, ενώ στο γραφείο του υπήρχαν φωτοτυπίες της αστυνομικής ταυτότητας του πελάτη του και όχι η πρωτότυπη. Ανέφερε πως ο αγνοούμενος είχε παραδώσει την ταυτότητα του στη σύζυγο του για να κάνει κάποιες δουλειές για λογαριασμό του.
Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη η σύζυγος του αγνοούμενου που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής.
Διευκρίνισε πως λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση, στις 27 Οκτωβρίου, βρήκε πάνω στο τραπέζι του σπιτιού, ένα φάκελο με λογαριασμούς που έπρεπε να πληρωθούν. Εκείνο το πρωί η Δέσποινα Τσακαλίδου επισκέφθηκε και το ταχυδρομείο όπου διαπίστωσε ότι μέσα στο φάκελο ήταν και η ταυτότητα του συζύγου της. Επιστρέφοντας, άφησε το φάκελο πάνω στο τραπέζι και ενημέρωσε το σύζυγο της. Την επομένη όπως ισχυρίστηκε, ο Γραικός της είπε πως δεν είχε βρει την ταυτότητα στο φάκελο, αλλά δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Τις επόμενες μέρες που η ίδια τον παρότρυνε να δηλώσουν την απώλεια της αστυνομικής ταυτότητας, εκείνος αδιαφορούσε.
Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, αν κάποιος συνεργάτης του αγνοούμενου απέσπασε με πίεση την υπογραφή του για να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του, η σύζυγος του απάντησε θετικά και πως για το γεγονός αυτό έχει ενημερώσει την αστυνομία.
Τι λέει μάρτυρας για αυτοκίνητο και οδηγό;
Μάρτυρας που ισχυρίζεται πως είδε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου την επομένη της εξαφάνισης του, μίλησε στο «Τούνελ».
Γύρω στις επτά παρά δέκα το πρωί, η μάρτυρας βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγος της στον περιφερειακό δρόμο Πύλης –Τρικάλων. Προπορευόταν ένα σκούρο παλιό αγροτικό αυτοκίνητο, ελαφρώς ανυψωμένο, στο οποίο άναβε μόνο το ένα στοπ. Το αυτοκίνητο κινούνταν στη μέση του δρόμου δίνοντας την εντύπωση πως ο οδηγός του ή μεθυσμένος ήταν ή δεν ήξερε προς τα που να κατευθυνθεί.
Η γυναίκα φοβήθηκε μήπως προκληθεί ατύχημα και κατέγραψε το νούμερο της πινακίδας του σε ένα κουτί χαρτομάντιλα που βρήκε πρόχειρο στο αμάξι. Όπως ισχυρίστηκε στο «Τούνελ»,η πινακίδα έγραφε ΝΑΥ 12 52, που αντιστοιχεί στο αυτοκίνητο του αγνοούμενου Δημήτρη Γραικού, που δεν έχει εντοπιστεί.
Τα δύο αμάξια σταμάτησαν δίπλα – δίπλα στα φανάρια πριν από το σημείο που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Τρικάλων. Η μάρτυρας είπε πως δίπλα στον οδηγό που είχε ομοιότητες με τον αγνοούμενο, βρισκόταν ένα ακόμη άτομο, πιο κοντό.
«Το λάθος των Σκοπιανών μας γύρισε στο σημείο μηδέν…»
Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» ταξίδεψε μέχρι τα Ελληνο-σκοπιανά σύνορα.
Μάρτυρας που διατηρεί κατάστημα πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα ελέγχου διαβατηρίων Νίκης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Όπως εξήγησε είναι κοινό μυστικό σε όλους στην περιοχή πως δεν είναι εύκολο να περάσει κάποιος από τα Ελληνικά σύνορα με κλεμμένη ταυτότητα. «Οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους ταυτοπροσωπίας, ενώ στα Σκόπια οι έλεγχοι είναι περισσότερο χαλαροί» είπε χαρακτηριστικά.
Η σύζυγος του αγνοούμενου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την αστυνομία για το λάθος των Σκοπιανών στον έλεγχο διαβατηρίων. Όπως της εξήγησαν οι αρμόδιοι, οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει από τις αντίστοιχες της γειτονικής χώρας να ερευνήσουν αν ο σύζυγος της είχε περάσει τα σύνορα. Ο Σκοπιανός υπάλληλος που το ανέλαβε, πραγματοποίησε διαβατηριακό έλεγχο και όχι ταυτοτήτων. Με απλά λόγια πάτησε λάθος κουμπί, με αποτέλεσμα εκείνη την ώρα στο σύστημα να καταγραφούν τα στοιχεία του αγνοούμενου.
«Ο Έλληνας διοικητής είναι έξαλλος με το λάθος και ο ομόλογος του στα Σκόπια έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν» είπε η Δέσποινα Τσακαλίδου στο «Τούνελ».
«Είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας» συνέχισε, «αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι στο σκοτάδι. Αρμόδιο για τις έρευνες είναι το αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου, αλλά μαθαίνουμε πως συμμετέχουν και αστυνομικοί από τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης».
Δείτε περισσότερα για την υπόθεση εδώ.
Αφήστε μια απάντηση