Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι και θαυμαστές ,γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για να τιμήσουν τη δημοσιογράφο στην ιδιαίτερη πατρίδα της.
Ο Γιώργης Τ. Δόξας που συντόνισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε σε σημεία σταθμούς της πολύχρονης καριέρας της Αγγελικής Νικολούλη που ήταν η πρώτη γυναίκα που καθιερώθηκε στο αστυνομικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας τόνισε την υπερηφάνεια που νιώθει και ο ίδιος ακούγοντας σε διάφορα σημεία της Ελλάδας να εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους για την Αγγελική Νικολούλη, χαρακτηρίζοντας την γνήσιο τέκνο της πόλης του Πύργου.
«Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά ακόμα να κάνεις, θα απολαμβάνουμε τις έρευνες σου και θα χαιρόμαστε για τις επιτυχίες σου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ενώ ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος , αναφέρθηκε στη σιγουριά του για την επιτυχία της και στο χώρο της λογοτεχνίας.
Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Δ. Ελλάδας, ο λογοτέχνης-δικηγόρος Λεωνίδας Μαργαρίτης, που ανέπτυξε την ομιλία του, με τίτλο «Η λογοτεχνία στο αστυνομικό μυθιστόρημα».
Τέλος ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» Ζαχαρίας Μαντάς αναφέρθηκε στην προσωπική του φιλία με την Αγγελική Νικολούλη , για να καταλήξει. «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να τιμά τον Πύργο, την πόλη που γεννήθηκε».
Στη συνέχεια η Αγγελική Νικολούλη φανερά συγκινημένη πήρε το λόγο: «Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο και τα χρόνια στον Πύργο ήταν πολύ δύσκολα άλλα μέσα από αυτά έμαθα, απέκτησα εμπειρίες, γνώρισα ιδιαίτερους ανθρώπους και έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου να μην εκθέσω ποτέ κανέναν. Θα προσφέρω όσο μπορώ στην κοινωνία και θα ψάχνω πάντα την αλήθεια, όσο δύσκολο και επικίνδυνο κι αν είναι. Γεννήθηκα στον Πύργο και πέρασα τα πρώτα μου χρόνια στην πόλη την οποία επισκέπτομαι συχνά αφού εδώ ζουν οι δικοί μου άνθρωποι. Κρατάω όλες τις αναμνήσεις από τα παιχνίδια στις αλάνες της γειτονιάς μου. Θυμάμαι όταν βγήκα στην τηλεόραση κάποιοι έλεγαν ότι η προφορά μου είναι βαριά, επαρχιώτικη, χωρίς ορθοφωνία. Κάποια στιγμή τα ” παίρνω” Πυργιώτικα και τους λέω «ναι, είμαι Πυργιώτισσα και είναι τιμή μου και καμάρι μου που μεταφέρω την φωνή της επαρχίας στην Αθήνα!». Στο άκουσμα όλων αυτών, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία που μαστίζεται από την κρίση και κυρίως στους νέους, είπε : «Στην σημερινή κοινωνία με τα τόσα προβλήματα, θέλω να πω ιδιαίτερα στα νέα παιδιά να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειες τους, όσα εμπόδια και αν συναντούν. Όταν αγαπούν αυτό που κάνουν με πείσμα και επιμονή θα τα καταφέρουν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».
Μιλώντας για την πρώτη συγγραφική της απόπειρα, ανέφερε: « Το βιβλίο «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» δεν είναι γέννημα της φαντασίας μου, αλλά της ίδιας της ζωής. Βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, μια πολύκροτη υπόθεση που όταν αποκαλύφθηκε πάγωσε τη κοινή γνώμη. Όταν άρχισα να γράφω είχα μπροστά μου τα όμορφα μάτια και το λαμπερό χαμόγελο του κοριτσιού που χάθηκε στα είκοσι χρόνια του. Μετά από πολλές παγίδες, υπόπτους, απειλές κατάφερα ν` αποκαλύψω τι είχε συμβεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Αφήστε μια απάντηση