Ρόδος: Η έρευνα του “Τούνελ” που “έκαψε” τον γιο για τη δολοφονία του πατέρα του

Η δολοφονία του συνταξιούχου λιμενεργάτη Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022, που ανέδειξε το «Τούνελ» μέσα από πέντε εκπομπές, έκρυβε ανατροπές που συγκλόνισαν το νησί της Ρόδου.

Ο γιός του θύματος Βαγγέλης Καρυώτης έψαχνε μέσα από το πλατό της εκπομπής τον δολοφόνο του 75χρονου πατέρα του στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει την έρευνα. Δύο χρόνια μετά καταδικάσθηκε, με την ποινή των ισοβίων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Παρά τους δεκαπέντε μάρτυρες υπεράσπισης σε μια δίκη που διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες, κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία του ίδιου του πατέρα, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε να δηλώνει αθώος για το άγριο φονικό, αλλά  δεν έπεισε τους δικαστές. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αναμένει να δικασθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Στο πλευρό του Βαγγέλη Καρυώτη βρίσκονται τα συγγενικά του πρόσωπα που δεν πιστεύουν πως είναι ο δράστης της δολοφονίας και τον στηρίζουν…

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 14 Ιουνίου όταν ο άτυχος Γιώργος Καρυώτης είχε βρεθεί νεκρός στο πάτωμα, δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σπίτι του στην οδό Ειρήνης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε ματωμένη πετσέτα ενώ η σορός ήταν επιμελώς σκεπασμένη με κουβέρτα. Τον βρήκε ο γιος του ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι τον είχε επισκεφτεί το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου, για μισή ώρα.

Η βαθιά έρευνα του «Τούνελ»

Το «Τούνελ» απ’την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και μίλησε με σημαντικούς μάρτυρες. Σημαντικότερος όλων ο γιος του Βαγγέλης ο πρώτος άνθρωπος που τον αντίκρυσε νεκρό ο οποίος  θέλησε να βοηθήσει την ερεύνα.

Τα όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής ήταν αποκαλυπτικά , αφού άθελα του και εν μέσω αντιφάσεων περιέγραψε τον τρόπο που σκηνοθέτησε όπως τελικά αποδείχθηκε την δολοφονία.

Η ερώτηση-κλειδί της Αγγελικής

Η εμφάνιση του Βαγγέλη Καρυώτη στο πλατό του Τούνελ έκρυβε για τις αρχές μια αποκάλυψη. Το ρολόι ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα για τη σύλληψή του, μετά την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το σχοινί με το οποίο βρέθηκε δεμένος ο πατέρας του… Τα όσα είπε μπήκαν στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών Αρχών και ξεκλείδωσαν την έρευνα…

Ο γιος: Γιατί να σκοτώσω εγώ τον πατέρα μου;

 «Αυτός που μπήκε μέσα για να κάνει κακό στον πατέρα μου, τράβηξε κλωτσιά στην πόρτα .Τον είδα σκεπασμένο με μια κουβέρτα, την τράβηξα και είδα τον πατέρα μου δολοφονημένου».

Η εκπομπή  πραγματοποίησε μια βαθιά έρευνα στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να ξετυλίξει το μπερδεμένο κουβάρι της υπόθεσης .

Η σύζυγος: Μου είπε ο γιος μου «μάνα τον φάγανε»…

Στο «Τούνελ» μίλησαν η σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος του άτυχου άνδρα, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Τον βασάνισαν άσχημα τον άνδρα μου, ήταν αποτρόπαιο αυτό που του έκαναν. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στη δουλειά και με πήρε ο γιος μου ο Βαγγέλης τηλέφωνο και μου είπε “τον μπαμπά τον φάγανε”. Δεν είχα καρδιά να αντικρίσω αυτό το θέαμα, δεν ήρθα καν στο σπίτι. Εγώ ακόμα δεν το πιστεύω, περιμένω πως θα ανοίξει η πόρτα και θα έρθει να με βρει», ανέφερε η σύζυγος τους θύματος εμφανώς συγκινημένη.

Η κόρη: Τον βασάνισαν και τον σκότωσαν…

Η κόρη του δολοφονημένου συνταξιούχου μίλησε στο «Τούνελ» έξω από το σπίτι του στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

«Βασανίστηκε ο πατέρας μου. Τον σκοτώσανε με το χειρότερο τρόπο. Ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Εκείνη την ημέρα, με πήρε η μητέρα μου τηλέφωνο και μου είπε “Κατερίνα, ο μπαμπάς πέθανε”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, δεν ξέρω ούτε εγώ η ίδια πως έφτασα με το μηχανάκι έως το σπίτι του. Είδα να έχει μαζευτεί κόσμος απ’ έξω και τον αδελφό μου να κλαίει. Δεν με άφησε να μπω μέσα. Είναι απερίγραπτο αυτό που έζησα», ανέφερε ταραγμένη.

Όταν ο Βαγγέλης πίεζε το «Τούνελ» να βρεθεί ο δράστης…

Ο Βαγγέλης Καρυώτης έκανε συνεχείς εκκλήσεις μέσω της εκπομπής για να βρεθεί ο δολοφόνος κατηγορώντας τις αρχές για ολιγωρία .

Δήλωνε οργισμένος για την στασιμότητα …

«Γιατί δεν πιάνουν τον δολοφόνο του πατέρα μου…»

 «Εμένα δεν με ρωτάει κανένας το πώς αισθάνομαι αυτήν την στιγμή, που κατηγορήθηκα και ακόμα κατηγορούμαι. Εμένα η καθημερινότητά μου είναι δουλειά σπίτι νεκροταφείο και νεκροταφείο σπίτι δουλειά. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν. Αυτοί οι συγκεκριμένοι μπορούν να μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις ή μήπως προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση του πατέρα μου;»

 Εφτασε στο σημείο να δηλώνει πως κινδυνεύουν οι ζωές του ιδίου και των συγγενών του, όσο ακόμα ο δολοφόνος του πατέρα του κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Ο Βαγγέλης Καρυώτης σε μια απέλπιδα προσπάθεια  να αποπροσανατολίσει τις έρευνες κατήγγειλε με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή πως άγνωστοι έσπασαν στον τάφο του πατέρα του, ένα ταφικό διακοσμητικό που έφτιαξε ο ίδιος στη μνήμην του. Μάλιστα, έστειλε στο «Τούνελ» και το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Tα στοιχεία που «έκαψαν» τον γιο και τον έστειλαν στη φυλακή

Σύμφωνα με την  απόφαση της δικαιοσύνης , ο Βαγγέλης Καρυώτης φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του στο κινητό τηλέφωνο ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Οι  αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αξιολόγησαν τα ακόλουθα στοιχεία:

στάση του θύματος ήταν εμφανώς σκηνοθετημένη

– Την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο

Κανείς από τους περίοικους δεν άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό,

– Ο γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε.

– Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20-0 λεπτών, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό στο σημείο του φονικού διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο εύρημα.

– Ο καταδικασθέντας κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε νεκρός φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι ήταν ζωντανός.

– Ο Βαγγέλης Καρυώτης στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ ήταν στην εργασία του, έκανε- μπροστά στους συναδέλφους του- ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του, πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο 75χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ο ίδιος φέρεται επίσης, να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού, δίπλα από το θύμα. Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *