Σπάτα: Ο θάνατος – μυστήριο του φοιτητή, η σατανιστική τελετή και οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Τούνελ…

Η υποδιεύθυνση Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής ερευνά τον περίεργο θάνατο του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα μετά από την προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας που διέταξε εισαγγελέας..


Η δικαστική λειτουργός  έλαβε υπόψιν της τα ως τώρα στοιχεία και  συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από την μήνυση του πατέρα Λουκά Ντουρτουρέκα όσο και της μητέρας του άτυχου φοιτητή βιοιατρικών επιστήμων Χριστίνας Βάζου.

Είχε  προηγηθεί η βαθιά έρευνα του «Τούνελ» που ανέδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης  και «δείχνουν» σύμφωνα με την οικογένεια του φοιτητή,  εγκληματική ενέργεια και όχι αυτοχειρία όπως αποφάνθηκαν αρχικά οι Αρχές.

Καθοριστική ήταν και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, που απομάκρυνε με επιστημονικά επιχειρήματα  το ενδεχόμενο της  αυτοχειρίας.

Ήταν Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022. Είχε προηγηθεί στο σπίτι του φοιτητή στα Σπάτα τελετή μαύρης μαγείας τη νύχτα με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου. Τον άτυχο νέο βρήκε κρεμασμένο από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του η ίδια του η μάνα. Ήταν γυμνός με τα χέρια δεμένα σφιχτά  πισθάγκωνα.

To σκηνικό που έστησε ο φοιτητής την νύχτα με πανσέληνο…

«Αν μάθουν για μας , θα γίνει χαμός…»

Μέσα από τις σελίδες του προσωπικού ημερολογίου του  αποκαλύφτηκαν στοιχεία που τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα των Αρχών.

Είναι ολοφάνερο ότι ο νέος πιεζόταν από κάποιο πρόσωπο, κατέγραφε τις βαθύτερες σκέψεις του και προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από αυτόν.

Η εκπομπή παρουσίασε αποσπάσματα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του Νικόλα, που φαίνεται ότι κρύβουν το κλειδί του γρίφου.

“Μιλάνε” οι  ζωγραφιές στο ημερολόγιο του Νικόλα…

Αίσθηση προκάλεσαν και οι ιχνογραφίες που βρέθηκαν στο ημερολόγιό του 19χρονου φοιτητή που σύμφωνα με τη μητέρα του ανήκουν στον μικρότερο αδερφό του που τότε ήταν 6 χρόνων.

Οι ειδικοί που τις μελέτησαν αποφάνθηκαν ότι  δείχνουν φόβο και άγχος και πρότειναν να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα στοιχεία που ερευνώνται από τις Αρχές.

Τι ζητά ο πατέρας…

Ο πατέρας του άτυχου νέου, στη μήνυση που είχε υποβάλει στις 17 Μαΐου, ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διασαφηνιστεί  ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου. 

Ζητά να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή  και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί ακόμη.

Ανάμεσα τους και ο πρώην σύντροφος της μητέρας που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων και η συμπεριφορά του ήταν περίεργη.

Οι έμπειροι άνδρες του ανθρωποκτονιών καλούνται να προβούν σε εκείνες τις ανακριτικές πράξεις που κοντά δύο χρόνια μετά θα  ρίξουν φως στην υπόθεση και ενδεχομένως ανοίξουν το δρόμο για διώξεις εναντίον συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων…

Η έρευνα του Τούνελ στο σπίτι

Η εκπομπή μίλησε με όλα τα πρόσωπα – κλειδιά της υπόθεσης και έκανε την δική της έρευνα στο σπίτι και στο  δωμάτιο του άτυχου φοιτητή.

«Τη ζωή μου στέρησαν την ίδια, καλύτερα να με είχαν σκοτώσει». Με αυτά τα σπαρακτικά λόγια περιέγραψε η μητέρα του άτυχου Νίκου, τον πόνο της για τον χαμό του.

Στο «Τούνελ» μίλησε και η γιαγιά του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 19χρονο ζωντανό λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, εκείνο το μεσημέρι του Ιουλίου.

Ο αδερφός του άτυχου 19χρονου από τα Σπάτα μίλησε στην εκπομπή για τα όσα είδε την τραγική εκείνη μέρα που τον βρήκαν μαζί με την μητέρα του νεκρό στο δωμάτιο του.

«Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν…»

Σημαντική και ανατρεπτική χαρακτηρίστηκε η μαρτυρία στην εκπομπή του κλειδαρά,  που κλήθηκε από την μητέρα στο σπίτι του μαρτυρίου του παιδιού της, την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022.

Στην προσπάθεια του, το «Τούνελ» να φωτίσει την υπόθεση του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα, μίλησε και με την καθηγήτρια του στο ΙΕΚ όπου και φοιτούσε,  αλλά και με φίλες του που γνώριζαν πολλά.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τη φίλη του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα, Νικόλα Ντουρτουρέκα, που τον είδε τελευταία εκείνη την μοιραία νύχτα.

Το Τούνελ επέστρεψε μετά από περίπου δύο μήνες στο σπίτι του μαρτυρίου με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχε και η μητέρα του νέου. 

Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα μίλησε και εκείνη στο «Τούνελ»:

Τα μηνύματα – «φωτιά» στη μητέρα μετά την εκπομπή …

Τα μηνύματα που έφτασαν στο κινητό της μητέρας του 19χρονου Νικόλα μετά το τέλος της εκπομπής της Παρασκευής 07 Ιουνίου, είναι από τον πρώην φίλο της που αντέδρασε όταν αναφέρθηκε σε αυτόν. Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός. Του ζητάει να καταθέσει και να βοηθήσει στην έρευνα.

Η γνωμοδότηση του ιατροδικαστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *