Η Αγγελική Νικολούλη σε συνεργασία με Άγγλους δημοσιογράφους από την εκπομπή «Calendar» του βρετανικού καναλιού ITV έφεραν στο φως νέα στοιχεία για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ, στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η μητέρα του Μπεν Κάρι Νίνταμ, έφτασε από την Αγγλία μαζί με τον δημοσιογράφο Μάρκ Γουίτι στο στούντιο της εκπομπής. Στο «Τούνελ» έφτασαν κάποια στοιχεία και φωτογραφίες παιδιών με κοινά χαρακτηριστικά με τον Μπεν. Μία από αυτές προκάλεσε ταραχή στη μητέρα γιατί το αγοράκι που είδε στην ηλικία των 6 χρόνων έμοιαζε με το αγνοούμενο παιδί της. Τη φωτογραφία αυτή θα επεξεργαστούν ειδικοί στη Σκότλαντ Γιαρντ για να αποφανθούν αν είναι ή όχι ο Μπεν.
Η αποκάλυψη του μαιευτήρα
Η μεθοδική έρευνα της εκπομπής στην υπόθεση, έφερε στο φως την μαρτυρία του μαιευτήρα Σωτήρη Παπαχριστοφόρου, που τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 1992, συνάντησε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου εργαζόταν, ένα ξανθό αγοράκι που μιλούσε αγγλικά και του είπε όπως ισχυρίζεται, ότι τον λένε Μπεν. Το αγοράκι συνοδευόταν από μία ασθενή που επισκεπτόταν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Μία 25χρονη ψηλή γυναίκα, που ζούσε σε τσιγγάνικο καταυλισμό στο χωριό Σοφάδες και δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά. Σ αυτήν την πληροφορία που έφερε στο φως το «Τούνελ», βασίστηκε η πρόσφατη έρευνα της οικογένειας Νίνταμ και των βρετανών δημοσιογράφων.
Μίλησε για πρώτη φορά ο Βρετανός πρόξενος
Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία μετά από χρόνια του πρώην Βρετανού πρόξενου των Αθηνών, Γκόρντον Μπέρναρντ, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Calendar» για πρώτη φορά και μας μετέφερε στη Λάρισα του 1997. Ένα τηλεφώνημα από έναν κρατούμενο των φυλακών της πόλης που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία, αναπτέρωσε τις ελπίδες οικογένειας και διπλωματών. Ο κρατούμενος ενημέρωσε τους διπλωμάτες ότι γνώριζε που βρισκόταν ο Μπεν και θα τον παρέδιδε στον πρόξενο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία και τόπο. Τα τηλέφωνα όμως σταμάτησαν ξαφνικά, στο ραντεβού κανείς δεν πήγε και ο Μπεν δεν βρέθηκε.
Φωτογραφίες ντοκουμέντα για τη γυναίκα της λίμνης
Το αληθινό πρόσωπο της δολοφονημένης γυναίκας στη λίμνη της Φλόριδα, αναζήτησε το «Φως στο Τούνελ» μέσα στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έστειλαν τηλεθεατές. Σπουδάστριες των σχολών της ΔΕΜΕ την επίμαχη περίοδο 69-70 έβλεπαν στο πρόσωπο που ανασύστησαν οι Αμερικανοί ειδικοί επιστήμονες, κάποιες από τις κοπέλες που επρόκειτο να μεταναστεύσουν. Το «Τούνελ» έφερε στο φως το φωτογραφικό υλικό, εστιάζοντας στα επίμαχα πρόσωπα προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της ταυτότητας της γυναίκας που αναζητούν οι Αμερικανοί εδώ και 41 χρόνια.
Μία από τις εικονιζόμενες κοπέλες ταυτοποιήθηκε, καθώς επικοινώνησε με την εκπομπή συγγενικό της πρόσωπο.
Αναμένει να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των άλλων δύο νέων γυναικών, ώστε να δοθεί ή όχι απάντηση στο μυστήριο που μέχρι τώρα κρατά βαθιά μέσα της η λίμνη της Φλόριδα.
Αφήστε μια απάντηση