Τσιαμπόκαλος: Η βαθιά έρευνα του «Τούνελ» και η δικαίωση για τον θάνατο του ράπερ…

Χρειάστηκαν κοντά δυόμιση χρόνια επίμονης δημοσιογραφικής έρευνας για να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη εκείνοι που είχαν ρόλο στον περίεργο θάνατο του ράπερ Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου…

Το  ιδρυτικό μέλος του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr βρέθηκε νεκρός τις πρώτες ώρες της 23ης Αυγούστου2021, λίγο έξω από το χωριό του Ξηρονομή, στον επαρχιακό δρόμο Θήβας – Θίσβης. Είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου με τα φώτα του αναμμένα και είχε βγει από αυτό όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και εγκαταλείφθηκε .

Μέσα στο όχημα του ένα ασημί Mitsubishi Colt, στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ο αγαπημένος του σκύλος «Άργος», σιωπηλός μάρτυρας αυτού του εγκλήματος.

Ο αγώνας συγγενών, κυρίως της αδερφής του, αλλά και φίλων του απέδωσε καρπούς. Η Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, τον Μάρτιο του 2024 άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό του αυτοκινήτου που φέρεται να παρέσυρε και να σκότωσε τον άτυχο Οδυσσέα .

Ο οδηγός που βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος, είχε εμφανιστεί τότε ως μάρτυρας που «απλά περνούσε από το σημείο».

Επέβαινε με την σύζυγό και το παιδί τους στο αυτοκίνητο  που εμπλέκεται στην παράσυρση του άτυχου ραπερ.

Η λειτουργός της δικαιοσύνης έλαβε υπόψιν της τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις που προσκόμισε η πλευρά του θύματος με την βοήθεια του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Παναγιώτη Μαδια.

Η υπόθεση πέρασε από σαράντα κύματα με την οικογένεια του ράπερ να καταγγέλλει μέσω  επιστολών, αιτήσεων και υπομνημάτων  προς τις αρχές ότι οι έρευνες διεξήχθησαν  με «απόλυτη προχειρότητα» και «διεκπεραιωτική διάθεση».

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη εισαγγελική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά της οικογένειας κατά των αστυνομικών και λοιπών προσώπων που ενεπλάκησαν στην «συγκάλυψη» όπως καταγγέλλουν, της «δολοφονίας» του Οδυσσέα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της Δικαιοσύνης και της Κοινής Γνώμης…

Μάρτυρας αποκαλύπτει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Το «Τούνελ»  έφερε στο φως μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο γνωστός ράπερ Οδυσσέας. Όπως αναφέρει τα άτομα που φέρεται να ευθύνονται για το τραγικό του τέλος προσπάθησαν να την πείσουν «να αλλάξει την κατάθεσή της».

Η μάρτυρας, το μοιραίο για τον Οδυσσέα βράδυ, είδε τον ελιγμό του οχήματος στο αντίθετο ρεύμα, έναν άνθρωπο στο οδόστρωμα και ένα παπούτσι. «Τον άκουγα να βαριανασαίνει. Ήταν χτυπημένος πάρα πολύ».

Όπως λέει μέσα στο αυτοκίνητο που έκανε τον ελιγμό, ήταν ένα ζευγάρι με παιδί.

Η σύντροφος του θύματος Ανδρέα – Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, μίλησε σε δημοσιογράφο του «Τούνελ»  για το μήνυμα που του έστειλε στο κινητό του τηλέφωνο, τη στιγμή που έχανε τη ζωή του.

βίντεο

 «Ξέρω πολλά…»

 «Υπάρχει πολύ μεγάλη απογοήτευση. Πράγματα τα οποία έπρεπε να γίνουν τότε, δεν έγιναν. Από την αστυνομία δεν με είχε πάρει κανένας τηλέφωνο για να καταθέσω τα όσα γνώριζα, που μπορεί να βοηθούσανν», είπε χαρακτηριστικά η Δάφνη Ρεμούνδου.

Όλο αυτό το διάστημα, η αδελφή του, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου γνωστή ως Σανταζίνια, τραγουδίστρια του συγκροτήματος “Active Member”, μαζί με φίλους και συνεργάτες του, έγιναν οι ίδιοι ντέντεκτιβ για να εντοπίσουν αντιφάσεις μαρτύρων και να καλύψουν τα κενά από την ελλιπή έρευνα των Αρχών.

«Τα στοιχεία βγήκαν από τη δική μας έρευνα…»

«Σε όλο αυτό με βοήθησαν πάρα πολύ οι φίλοι του με την επιμονή τους. Κινηθήκαμε διαφορετικά, πήραμε ένα πραγματογνώμονα γιατί δεν είχε γίνει ούτε πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν, κάτι που δεν μπορούσαμε να το διαπιστώσουμε αν δεν άνοιγε η δικογραφία. Έχουμε συγκεντρώσει μαρτυρίες, βασικά όλη τη δουλειά αυτούς τους δέκα πέντε μήνες την κάναμε εμείς θεωρώ.»

Πραγματογνώμονας: Έτσι έστησαν το σκηνικό θανάτου…

Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» μαζί με τον πραγματογνώμονα της οικογένειας Παναγιώτη Μαδιά, βρέθηκαν στο σημείο όπου ο γνωστός μουσικός έχασε τη ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=XAm-1wczQXI\

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με σημαντικούς μάρτυρες που είτε δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είτε βρέθηκαν για κάποιο λόγο στο σημείο εκείνο το μοιραίο βράδυ.

 «Δεν έλεγξαν τα άλλοθι μαρτύρων…»

Βασίλης Ζησιμάτος, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Οδυσσέα, μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ», αναφέρθηκε στις εξελίξεις της υπόθεσης.

 «Καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε το βινύλιο που ήθελε…»

Ένας από τους πιο στενούς φίλους του Ανδρέα – Οδυσσέα, ο Χρήστος Γιαννόπουλος μίλησε στο «Τούνελ» για τις ενέργειες που έχουν κάνει οι φίλοι του για να μάθουν την αλήθεια, αλλά και για την εκπλήρωση ενός ονείρου του.

Τεράστιο ήταν και το κύμα συμπαράστασης από φίλους και θαυμαστές προς την οικογένεια του άτυχου ράπερ, που χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε μες τη νύχτα, με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητος.

 «Πέρασε το αυτοκίνητο από πάνω του…»

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός μουσικός του συγκροτήματος “Active Member, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής για τον αδελφό της τότε συζύγου του και φίλο του, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν του θλιβερού συμβάντος, αλλά και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης, που κλήθηκε να αναλάβει.

Τον χτύπησαν κοντά στο χωριό του…

Αδελφικοί φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού, μίλησαν στο «Τούνελ» από τον τόπο του τραγικού συμβάντος, εκεί που είχε σταθμεύσει το όχημά του.

 «Είναι δολοφονία, να μιλήσουν όσοι ξέρουν…»

Η Δήμητρα Κυριακού, μία από τις αγαπημένες θείες του θύματος, μίλησε για εγκληματική πράξη και έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει έστω και τώρα.

Το μήνυμα των φίλων για τον ράπερ…

Οι φίλοι του Ανδρέα – Οδυσσέα με μηνύματά τους στα social media, είχαν κάνει γνωστή την σχετική έρευνα της εκπομπής, καλώντας όσους γνωρίζουν, να μιλήσουν.

«Είμαστε πάρα πολλοί, και ήρθε η ώρα να το δείξουμε ώστε να το καταλάβουν όλοι. ΔΕΝ θα ησυχάσουμε, ΔΕΝ θα σταματήσουμε.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *