Χανιά: Εξαφάνισαν πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά

Η γη άνοιξε κυριολεκτικά και κατάπιε την πολύτεκνη μητέρα επτά παιδιών και γιαγιά δεκαεννέα εγγονιών στον Αλικιανό του Πλατανιά Χανίων τον Σεπτέμβρη του 2022.

Δύο πρόσωπα που φέρεται να είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που την είδαν πριν χαθεί, μίλησαν στο «Τούνελ» και εν μέσω αντιφάσεων έδωσαν, την δική τους εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το πρωινό της εξαφάνισης της Σανίκο Τσαούσι 75 χρόνων.

Η ασφάλεια Χανίων με παρέμβαση της εισαγγελέως της περιοχής εξέτασε ως υπόπτους τους συγκεκριμένους μάρτυρες μετά κι από τις καταθέσεις που είχαν δώσει και την μαρτυρία τους στο Τούνελ.

Η εκπομπή στην βαθιά έρευνα που έκανε στην περιοχή παρουσίασε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο δρόμο της άτυχης γυναίκας εκείνο το πρωί. Δημοσιογράφος της εκπομπής εντόπισε τους οδηγούς και μίλησε μαζί τους. Ανάμεσά τους ο ιερέας του χωριού και ένας αλλοδαπός εργάτης, που πήγαιναν στο νεκροταφείο για συγκεκριμένες εργασίες εκείνη την ημέρα και ώρα που χάθηκαν τα ίχνη της. Τα όσα υποστήριξαν στην εκπομπή οδήγησαν τις Αρχές στο νέο κύκλο ερευνών.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στον Αλικιανό του Πλατανιά Χανίων τα τελευταία δύο χρόνια για να δει τα παιδιά της. Εκείνη την μέρα πήγαινε στο σπίτι του γιου της για να τον βοηθήσει μετά τον τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα.

Το περίεργο είναι ότι ακολουθούσαν οι δυο κόρες της που δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Από την μαρτυρία του εργάτη προκύπτει ότι η γυναίκα μπέρδεψε το δρόμο και μπήκε στην είσοδο του νεκροταφείου. Από και έπειτα το σκοτάδι.

“Την είδα μέσα στο νεκροταφείο”

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον Τσέχο εργάτη που βρισκόταν στην πατρίδα του και μίλησε για εκείνο το πρωινό της εξαφάνισης.

O εργάτης του νεκροταφείου επανέρχεται και διευκρινίζει…

«Φτάσαμε με τον παπά στο νεκροταφείο την ίδια ώρα. Πριν τις 8 το πρωί. Πάρκαρε δίπλα μας μέσα στο νεκροταφείο, στην πάνω πλευρά. Η γιαγιά ήρθε στο νεκροταφείο ενώ είμασταν εκεί εγώ η φίλη μου και ο παπάς.», είπε χαρακτηριστικά ο εργάτης.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε εκ νέου με τον ιερέα του χωριού ο οποίος διέψευσε τα λόγια του Τσέχου εργάτη.

 Περιπλέκεται το μυστήριο με την πολύτεκνη μητέρα

Ο πατέρας Εμμανουήλ ανέφερε ότι την ώρα που πιθανότατα η αγνοούμενη βρισκόταν στο νεκροταφείο, εκείνος ήταν στην αποθήκη και δεν την είδε.

Η βαθιά έρευνα του Τούνελ

Στην πρώτη έρευνα του Τούνελ στην περιοχή ο ιερέας είχε δώσει την εξής εικόνα:

«Ξαναγύρισα στην εκκλησία αλλά δεν βρήκα τους εργάτες…Δεν την ήξερα την κυρία αλλά γνώριζα τα παιδιά της. Δεν την είδα εκείνο το πρωί στο δρόμο μου.»

«Στο νεκροταφείο δεν έγινε τίποτα περίεργο…»

Σε μια άκρη του δρόμου που περπατούσε η γιαγιά, υπήρχαν κόκκινες κηλίδες που έσβησαν με την βροχή. Οι συγγενείς της από την αρχή υποστήριξαν πως ήταν αίμα αλλά δεν εξετάστηκε από τις Αρχές.

«Για το αίμα το έχω ακούσει. Είναι εύκολο τώρα αυτό; Χτυπάς κάποιον στον δρόμο και χάνεσαι; Μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει έτσι έναν άλλο και να τον εξαφανίσει;», είπε ο ιερέας του χωριού.

Η οικογένειά της όλο αυτό τον καιρό οργώνει κυριολεκτικά την περιοχή και ψάχνει απαντήσεις από κατοίκους που ξέρουν. Ζητούν να μιλήσουν προκειμένου να βρουν ό,τι έχει απομείνει από τη μητέρα και γιαγιά.

Η νύφη της γερόντισσας Ροζαλία Καπαράκη είπε στην εκπομπή:

«Οι αδελφές πως δεν πήραν χαμπάρι τίποτα;»

Τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση, η κόρη της Σουζάνα που μένει στην Κω ταξίδεψε στον Αλικιανό για να βοηθήσει στις έρευνες. Η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα τους χάθηκε μπροστά στα μάτια των αδερφών της

«Οι εργάτες είδαν εμένα και όχι την αγνοούμενη…»

Κάτοικος της περιοχής διευκρινίζει στο Τούνελ ότι οι εργάτες που περνούσαν από το σημείο είδαν την ίδια και όχι την αγνοούμενη εκείνη την μέρα για αυτό και μπερδεύτηκαν.

Περίπου ένα χρόνο μετά το «Τούνελ» ξαναβρέθηκε στον Αλικιανό του Πλατανιά Χανίων για ένα νέο κύκλο ερευνών.

«Δεν είδα φρενάρισμα στο δρόμο και δεν άκουσα τίποτα»

Στην εκπομπή μίλησε και κάτοικος του χωριού που μένει στο δρόμο που οδηγεί προς το νεκροταφείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της άτυχης μητέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *