“…κέρασμα στο Χάρο…”

‘Όταν η ρεπόρτερ του «Τούνελ» που ερευνούσε τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Μελενικλή έφτασε στην εξώπορτα της αυλής των «φίλων» του στο χωριό Αλιστράτη Σερρών, από το ραδιόφωνο ακούγονταν το τραγούδι του Άκη Πάνου: «Η ζωή μου όλη, κέρασμα στον Χάρο…».

Ήταν σαν οι στίχοι να σηματοδοτούσαν δύο ακόμα θανάτους που θ’ ακολουθούσαν.

Τα δύο αδέλφια οι «φίλοι» του Βασίλη τον είχαν θάψει τον Απρίλιο του 2018 στο πίσω μέρος της αυλής και ζούσαν επί δύο μήνες με το πτώμα του κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους!

Το σοκαριστικό ήταν τότε πως ο ένας από αυτούς κατήγγειλε στην κάμερα,  πως τα χρήματα που αφαίρεσε από τον Βασίλη τα έδωσε την ίδια ημέρα σε Έλληνα έμπορο της περιοχής, ο οποίος μετά τον ντόρο που έγινε, αποσύρθηκε και ανέλαβε άλλος.

Οι καταγγελίες αυτές είχαν τεθεί υπ’ όψιν των Αρχών, αλλά κανένας έμπορος δεν συνελήφθη στην περιοχή και η σκιά του λευκού θανάτου συνεχώς απλωνόταν…

Λίγους μήνες αργότερα ένας από τους αδελφούς εντοπίστηκε νεκρός σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στην ίδια περιοχή. Δίπλα του ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και ο άλλος, που τότε κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο χάρη στους γιατρούς του νοσοκομείου Δράμας. Πρόσφατα όμως δεν είχε την ίδια τύχη…

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, βρέθηκε και αυτός νεκρός με τα σύνεργα των ναρκωτικών δίπλα του.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Βασίλη Μελενικλή, που είχε ταφεί στην αυλή του σπιτιού των δύο αδελφών, τόνισε πως εάν τότε είχαν  ειδοποιήσει ασθενοφόρο, ο νέος θα είχε σωθεί.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», ανέφερε σχετικά:

«Η σιωπή σ’ αυτές τις περιπτώσεις σημαίνει θάνατο.  Η ιατροδικαστική διερεύνηση έρχεται είτε να επιβεβαιώσει, είτε να διαψεύσει τα γεγονότα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων παρά την προχωρημένη σήψη της σορού ανέδειξαν τις θανατηφόρες επιπλοκές. Ο θάνατος του νέου επήλθε σ’ ένα χρονικό διάστημα μετά την χρήση ουσιών, που σημαίνει ότι ζούσε για κάποιες ώρες.  Σταθήκαμε τυχεροί  καθώς βρήκαμε στο χέρι του πτώματος την σύριγγα που είχε χρησιμοποιηθεί. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του περιεχομένου  που ακόμα αναμένονται, θα μας δώσουν  πληρέστερη εικόνα για τις συνθήκες θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε καρέ – καρέ τη βαθιά έρευνα του «Τούνελ» γύρω από την υπόθεση εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *