Την αποκάλυψη έκανε η Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου, σχεδόν δυόμιση μήνες μετά το θάνατο του Νίκου Χατζηπαύλου 21 χρόνων.
Σύμφωνα με αυτά: Η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή. Δεν εντοπίστηκε υποθερμία, κάτι που αποκλείει την εκδοχή να έμεινε πολλές ώρες ζωντανός και αβοήθητος όπως ειπώθηκε αρχικά. Δεν βρέθηκαν κατάγματα από πτώση σε βράχια, ενώ ο θάνατος φαίνεται ότι ήταν ακαριαίος.
Εντοπίστηκαν πολλαπλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα από θλον όργανο στο κεφάλι αλλά και στο σώμα.
Το σκηνικό γύρω από τις συνθήκες θανάτου του φοιτητή πυκνώνει και από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με αυτά, ο άτυχος Νίκος δεν είχε λάβει ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο του.
Όλα αυτά τα στοιχεία θα συνδυαστούν για να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα, ποια είναι τα ακριβή αίτια θανάτου του Νίκου Χατζηπαύλου.
Ο Σωκράτης Τσαντίρης τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου νεαρού, που συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς, μιλάει πλέον ξεκάθαρα για εσφαλμένα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής.
Το «Τούνελ» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 είχε φιλοξενήσει στο στούντιο τον χειρουργό ορθοπεδικό, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργο Σαφό που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του φοιτητή. Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος.
«Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.
Αφήστε μια απάντηση