Η Αγγελική στη δίκη για τον Κωστή

Με την πολύωρη κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2016, η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου με κατηγορούμενους τη μητέρα και τον πατριό του.

Η δημοσιογράφος συγκινημένη κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς όλα όσα εντόπισε η πολύχρονη και βαθιά έρευνα του «Τούνελ» από την ημέρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή βρέθηκε στην εκπομπή για να τον αναζητήσει ως αγνοούμενο.
Εντύπωση είχε προκαλέσει στην Αγγελική Νικολούλη από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής, η ψυχρότητα τόσο της μάνας Δέσποινας Κουτσέγκου, όσο και του πατριού Χρήστου Ντιού.
«Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Ερευνήσαμε και εκεί, αλλά δεν βρήκαμε κανένα ίχνος. Ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα επέμενα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει.  Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν συνηθίζαμε να βάφουμε ιδιαιτέρως τις μητέρες των αγνοουμένων, όταν ρώτησε σχετικά τη Δέσποινα, της είπε ότι δεν ψάχνει για αγνοούμενο».
Η δημοσιογράφος φορτισμένη, ζήτησε συγγνώμη για την ένταση από την Έδρα λέγοντας: «τα έχω ζήσει έντονα όλα αυτά και έχουν χαραχθεί στο μυαλό και την ψυχή μου».
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η μητέρα του Κωστή από την πρώτη εκπομπή της έλεγε ότι μπορεί και να είχε πάθει κάτι κακό και της μιλούσε για δύο υπόπτους. Ο ένας ήταν ο παιδικός του φίλος που έμενε απέναντι από το σπίτι τους και ο άλλος από το περιβάλλον του βιολογικού του πατέρα.
Όπως της είπε, συγγενείς είχαν βάλει τον Κωστή να ορκιστεί στα οστά του νεκρού πατέρα του ότι δεν θα πουλούσε το πατρικό του σπίτι που ήταν στο όνομα του. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε ότι το σπίτι πουλήθηκε τελικά και με τα λεφτά αυτά αγοράστηκε ένα εξοχικό στη Χαλκιδική στο όνομα του Κωστή.
Στα διαφημιστικά διαλείμματα ανησυχούσε για τα τηλεφωνήματα από τη Σιάτιστα, γιατί έλεγε ότι «υπάρχει κλίμα έντασης στη Σιάτιστα, αφού οι συντοπίτες μας πιστεύουν ότι εκμεταλλευόμασταν οικονομικά τον Κωστή».
Η Αγγελική Νικολούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό αδελφό του θύματος.
«Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της συνέντευξης- αναπαράστασης του μικρού στο γκαράζ και την αποθήκη, όπου σύμφωνα με την οικογένεια ο Κωστής είχε πάει εκείνη τη νύχτα για να διορθώσει μία βλάβη στο νερό που υπήρχε. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι ο μικρός ήταν καλά διαβασμένος, σαν να αφηγείται ένα μάθημα και πως δεν ζούσε όσα έλεγε ότι είχαν γίνει εκείνη τη νύχτα».
Από το ρεπορτάζ της εκπομπής στη γειτονιά του Κωστή προέκυψε ότι μια γειτόνισσα που βγήκε μες στην κακοκαιρία να κλείσει τα παντζούρια του σπιτιού της που χτυπούσαν από τον αέρα, είδε τον Κωστή να βγαίνει από το σπίτι του φίλου του Σπύρου και να μπαίνει στο δικό του και την καληνύχτισε. Η θεία του που μένει έναν όροφο πάνω από το σπίτι τους δεν είδε τον Κωστή να βγαίνει πάλι, ούτε άκουσε τη μηχανή του αυτοκινήτου έξω από το γκαράζ, όπως υποστήριζε η οικογένεια.

Η παγωμένη αντίδραση της μάνας

Αναφερομένη στη μέρα που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή, η δημοσιογράφος για άλλη μία φορά στάθηκε στην αδιαφορία της μητέρας:
« Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια, πας με τα πόδια στο μέρος που βρέθηκε, ενεργείς σαν μάνα που πονάει… Τις πρώτες στιγμές η μητέρα με ρωτούσε επίμονα μόνο τι μας είχε πει ο μάρτυρας που υποστήριζε ότι κάτι είχε δει τη νύχτα εκείνη. Όταν τη ρώτησε ο συνεργάτης μου αν θα πάει στο σημείο που βρέθηκε ο Κωστής, του είπε: Θα πάει ο πεθερός μου, αν πάω εγώ θα πουν πως αλλοιώνω τα στοιχεία…  Άλλες οικογένειες όταν βρίσκουν δολοφονημένο δικό τους άνθρωπο, δεν μας αφήνουν σε ηρεμία. Ζητούν να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέσα από την εκπομπή για να βρεθούν μάρτυρες… Η μάνα και ο πατριός του Κωστή εξαφανίστηκαν».
Την ίδια ανεξήγητη ψυχραιμία έδειξε και ο πατριός. «Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ όλα αυτά… Ο πατριός είχε μια αδιαφορία… αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει στα είκοσι ένα χρόνια της εκπομπής… Όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή, έλεγε: δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος. Το χωράφι με τα μελίσσια που βρέθηκε δεν είναι δικό μας, αλλά ενός γείτονα».
«Στην υπόθεση αυτή έγινε αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ πριν στα χρονικά. Δημιουργήθηκαν ομάδες στο Facebook, εθελοντές, φίλοι όλοι για τον Κωστή που έφθασαν να γράφουν και επιστολές στον πρωθυπουργό. Μέχρι και ο μητροπολίτης Σιάτιστας έλεγε κάντε κάτι, να μην κλείσει η υπόθεση. Να δικαιωθεί το παιδί» τόνισε η δημοσιογράφος.

 

 

Το αυτοκίνητο του πατριού

Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε στο δικαστήριο πως η έρευνα της εκπομπής γύρω από την υπόθεση δεν σταμάτησε ποτέ.
«Μάρτυρες μας είπαν ότι στο χωράφι που βρέθηκε ο Κωστής είχαν δει να κινείται ύποπτα ένα αγροτικό 4χ4. Εντοπίσαμε ότι ένα παρόμοιο αγροτικό είχε και ο πατριός που το πούλησε πριν βρεθεί το πτώμα. Ο ιδιοκτήτης της μάντρας που το αγόρασε αρχικά μας είπε πως το έπλυνε, αλλά αυτό ήταν βρώμικο και μύριζε άσχημα. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που μίλησε στην εκπομπή. Ανέφερε ότι κλιμάκιο της Σήμανσης από τη Θεσσαλονίκη, του ζήτησε το όχημα για έλεγχο. Το είχε πλύνει και ο ίδιος με βιολογικό καθαρισμό, αλλά στο εσωτερικό της κουκούλας είχε κάποιους λεκέδες που δεν ήξερε αν ήταν σκουριά ή κάτι άλλο. Έτσι το έστειλε στον γενετιστή κ. Φιτσιάλο για να διαπιστώσει τι ήταν και να ξέρει και ο ίδιος τι υπήρχε στο αυτοκίνητο του… Στο εργαστήριο του κ. Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Όπως μας εξήγησε, για να υπάρχουν στίγματα μετά από τόσο καιρό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σημαίνει ότι αρχικά υπήρχε μεγάλη επιφάνεια αίματος, αλλά το DNA δεν μπορούσε να διαβαστεί λόγω του μικρού ταλαιπωρημένου υλικού».

Ένταση στη δίκη

Την παρέμβαση του Προέδρου προκάλεσαν κάποιες επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς την Αγγελική Νικολούλη.
Χαρακτηριστική ήταν η παρατήρηση του όταν ο δικηγόρος ρωτούσε τη δημοσιογράφο αν ξέρει τον τρόπο θανάτου του Κωστή.
«Αυτό ψάχνουμε να βρούμε. Είναι δυνατόν να το ξέρει; Ο Χριστός και η Παναγία…» τόνισε ο Πρόεδρος.

Η κατάθεση του αδελφού του Κωστή

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του ετεροθαλούς αδερφού του θύματος. Αναφερόμενος στη νύχτα που χάθηκε ο αδελφός του είπε:
«Αφού γύρισε από τον Σπύρο, η ώρα είχε πάει έντεκα και μισή. Είδα πως δεν είχε νερό, όταν πήγα να βουρτσίσω τα δόντια μου και η μαμά είπε στον Κωστή να πάει να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και άκουσα ένα αμάξι και τον αδερφό μου να γελάει. Μπήκε μέσα και είπε εντάξει το νερό και ότι θα πήγαινε απέναντι στον Σπύρο για πέντε λεπτά. Έβαλε παπούτσια, πήρε μια ομπρέλα κι έφυγε. Όταν ξύπνησα το πρωί η μητέρα μου ήταν ανήσυχη και μου είπε πως δεν είχε γυρίσει στο σπίτι.».
Ο νεαρός στην κατάθεση του είπε ακόμα, πως ο αδελφός του συνήθιζε να λέει πως θα λείψει για πέντε λεπτά και τελικά έλειπε για ώρες. Περιέγραψε το θύμα σαν ένα πολύ καλό παιδί, αλλά κλεισμένο στον εαυτό του και πως οι σχέσεις του με τον πατριό του ήταν άριστες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου. Η Έδρα ρώτησε τον ανήλικο αδερφό του αν το ενέκρινε και αν θα συμφωνούσε ο ίδιος να συνέβαινε κάτι ανάλογο και σε αυτόν. Εκείνος απάντησε πως προσπαθούσαν σαν οικογένεια να βρουν κοινές λύσεις και πως ο ίδιος δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο πήρανε τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.
Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης αν θα μπορούσε να αναλογιστεί αν οι γονείς του είναι ένοχοι, απάντησε: «Δεν είναι αυτοί».
Συνέχισε λέγοντας πως η μητέρα του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του, γιατί το κινητό του αντιμετώπιζε προβλήματα για μέρες, αν και ο ίδιος είχε μιλήσει μαζί του το βράδυ της Παρασκευής.
Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της Εισαγγελέως προς τον ανήλικο ετεροθαλή αδελφό του Κωστή. Ενώ υποστήριξε ότι είχε μιλήσει συγκεκριμένες μέρες και ώρες με τον πατέρα του, ο πρόεδρος επεσήμανε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες κλήσεις. Η Εισαγγελέας του είπε τότε, πως σε λίγο καιρό ενηλικιώνεται και πρέπει να πει την αλήθεια.
Στη συνέχεια η Εισαγγελέας της Έδρας ανέγνωσε έγγραφο που έστειλε ο γενετιστής κ. Γιώργος Φιτσιάλος η έρευνα του οποίου αμφισβητήθηκε από τους συνηγόρους. Τόνισε ότι στην έρευνα που έγινε στην κουκούλα του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού του θύματος, «εμφανίζεται ισχυρότατη ένδειξη αίματος ανθρώπινου γενετικού υλικού».
Συνάδελφος του πατριού του θύματος κατά τη διάρκεια εξέτασης του, έπεσε σε συχνές αντιφάσεις σχετικά με το πόσες φορές και ποιες ώρες τηλεφώνησε στους κατηγορούμενους. Στην εξέταση του μάρτυρα παρενέβησαν τόσο η Εισαγγελέας όσο και οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι διαφώνησαν με τα λεγόμενα του μάρτυρα. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου του είπε: «Νομίζω πως λέτε συνειδητά ψέματα!». Τελικά του έδωσε χρόνο να σκεφτεί και να θυμηθεί, χωρίς να απομακρυνθεί από την αίθουσα και προχώρησε στην εξέταση του επόμενου μάρτυρα.
Αμέσως μετά κατέθεσε ο Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, που αγόρασε το «επίμαχο» αγροτικό ΙΧ «Νissan Navara» από τον πατριό του Κωστή Πολύζου. Όπως είπε ενώ αρχικά του ζήτησε 15.000 ευρώ για το αυτοκίνητο τελικά του το πούλησε για 7.500 ευρώ. «Το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση και πολύ βρώμικο. Μου είπε πως ήθελε να το πουλήσει γιατί είχε μετατεθεί στην Αθήνα. Μου έδωσε την εικόνα πως βιαζόταν να το πουλήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Η απολογία της μάνας

Ψύχραιμη και με αυτοπεποίθηση ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο Καστοριάς η μητέρα του Κωστή, Δέσποινα Κουτσέγκου.
Με σταθερή φωνή είπε: «Μόλις επέστρεψε από το σπίτι του Σπύρου ο Κωστής έπαιξε με τον μικρότερο αδερφό του στον υπολογιστή. Του είπα γύρω στα μεσάνυχτα να πάει για ύπνο. Ο μικρός φώναξε πως δεν έχουμε νερό και είπα στον Κωστή να πάει να δει. Μετά μου είπε πως πάει δίπλα πέντε λεπτά να του πει κάτι του Σπύρου. Δεν παραξενεύτηκα γιατί ήταν δίπλα και πολλά βράδια έπαιζαν και πετούσαν πετρες ο ένας στον άλλο. Έβαλε το μπουφάν του, αλλά ξαναγύρισε να πάρει ομπρέλα γιατί έβρεχε. Μου είπε πως θα λείψει 5 με 10 λεπτά. Έστρωσα το κρεβάτι του, είδα ανοιχτό τον υπολογιστή, μπήκα να παίξω ένα παιχνίδι που παίζαμε όλοι στην οικογένεια με φάρμες. Ήμουν ήσυχη και δεν ανησύχησα. Όταν άρχισα να νυστάζω κάλεσα τον Σπύρο και μου είπε πως έχει φύγει. Είχε πάει τέσσερις παρά… Σκεφτόμουν τις αγωνίες μιας μάνας που περνάει η ώρα και δεν έχει επιστρέψει το παιδί της… Ήταν η πρώτη φορά που έφυγε χωρίς κινητό, χωρίς τσιγάρα, χωρίς κλειδιά..»
Στη συνέχεια περιέγραψε στο δικαστήριο τις κινήσεις που έκανε η οικογένεια για να βρει τον Κωστή.
«Το μεσημεράκι ειδοποίησα τον άντρα μου πως κάτι δεν πάει καλά. Ήρθε στη Σιάτιστα περίπου στις 11 το βράδυ και πήγαμε στην Αστυνομία. Όμως δε δέχθηκαν τη δήλωση εξαφάνισης γιατί έπρεπε να περάσουν 48 ώρες. Μαζί με το Σπύρο και έναν άλλο φίλο του Κωστή δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook για να μας δώσει κάποιος μια ιδέα, για το πού μπορεί να ήταν ο Κωστής. Πήγαμε στα γύρω χωριά και στα Γρεβενά. Ενημερώσαμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την εξαφάνιση, γεμίσαμε παντού αφίσες…».
Η μητέρα υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης είχαν αναφέρει για την ύπαρξη του κτήματος που βρέθηκε το πτώμα στις τοπικές Αρχές. Στη συνέχεια απευθύνθηκε για βοήθεια στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, για την οποία είπε πως το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η τηλεθέαση.
«Η Ασφάλεια Κοζάνης» συνέχισε , «μας είπε πως στον υπολογιστή του Κωστή βρέθηκε υλικό με εκκλησιαστικά θέματα κι έτσι στραφήκαμε στο Άγιο Όρος».
Σε ερώτηση του Προέδρου, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσαν τη Διοίκηση του Αγίου Όρους, η μητέρα του Κωστή απάντησε πως είχε σκοπό να το κάνει, αλλά τους πρόλαβαν τα γεγονότα…
«Όταν βρέθηκε ο Κωστής στο χωράφι, πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια κτήνη αποφάσισαν να στερήσουν τη ζωή του παιδιού μου. Είχε πολλά όνειρα. Ο Κωστής ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Μια μάνα δε φέρνει ένα παιδί στον κόσμο για να το σκοτώσει. Με κατηγορούν πως δεν κλαίω… Αν έκλαιγα και μαλλιοτραβιόμουνα, θα ήμουν καλύτερη μάνα; Αυτοί που έκαναν αυτό στο παιδί μου πρέπει να τιμωρηθούν με τη θανατική ποινή…».
Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, υπήρξαν στιγμές που ο Πρόεδρος αμφισβήτησε τα λεγόμενα της. Όπως ότι η Αστυνομία της απαγόρευσε να δει τον κυνηγό που εντόπισε τον νεκρό γιο της, κάτι που αργότερα διέψευσε με δηλώσεις του, ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Γιώργος Καραίτσης.
Σε άλλη ερώτηση για ποιο λόγο χρέωσε με δάνεια το παιδί της απάντησε πως το έκανε για να περάσει το σπίτι στο όνομά του.
Σε ερώτηση του προέδρου γιατί δεν επικοινώνησε αμέσως με το σύζυγο της απάντησε: « Για να αναγκαστώ να πάρω τηλέφωνο κάποιον άλλο, λογικά θα είχα προσπαθήσει πριν να καλέσω τον σύζυγο μου… έχουν περάσει τόσα χρόνια, δεν θυμάμαι… Το τηλέφωνο του συζύγου μου είχε πρόβλημα.»
Σε επόμενη ερώτηση αν είχε στην κατοχή της ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου ο οποίος χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί ποτέ στην Αστυνομία, η κατηγορούμενη απάντησε πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο αριθμό.
Μια εκ των τριών δικαστών της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, τη ρώτησε γιατί δεν καταγράφηκε η κλήση που ισχυρίστηκε πως έκανε στο τηλέφωνο του Κωστή το μοιραίο βράδυ.
Τότε εκείνη ανέφερε: «Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει καταγραφεί κάτι στα κινητά…».
«Είτε μας λέτε ψέματα είτε οι εταιρίες δεν έχουν καταγράψει τα στοιχεία» ήταν η αντίδραση της Δικαστού.
Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκαν όλες οι κλήσεις που ανέφερε, όπως το ότι κάλεσε σε νοσοκομεία ψάχνοντας για τον Κωστή, απάντησε: «Δεν ξέρω, δε δουλεύω σε τηλεφωνική εταιρεία».
Στη συνέχεια η κατηγορούμενη απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως ποια είναι η γνώμη της για το ότι το πτώμα του Κωστή βρέθηκε σε κτήμα της οικογένειας, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό να το ρωτήσετε σε εκείνους που το έκαναν..και κυρίως γιατί σκότωσαν τον Κωστή. Δεν είχαμε εχθρούς. Εκείνο το βράδυ έφυγε ντυμένος κανονικά Δεν ξέρω γιατί αφαίρεσαν τα παπούτσια του, ίσως ήθελαν να μας ενοχοποιήσουν. Ούτε ξέρω γιατί είχε τα ίδια ρούχα τόσους μήνες μετά. Δεν έχω αστυνομικό μυαλό…»
Δακρυσμένη η μητέρα του Κωστή, ολοκλήρωσε την απολογία της μετά από περίπου δυόμιση ώρες, λέγοντας: «Ποιά μάνα φτάνει στο σημείο να σκοτώσει το παιδί της για να κερδίσει κάτι;»

Η απολογία του πατριού

Ο πατριός του Κωστή σε αντίθεση με τη σύζυγο του απαντούσε σύντομα και χωρίς πολλές λεπτομέρειες στις ερωτήσεις της έδρας.
Όπως είπε: «Ενημερώθηκα εκείνο το πρωί από την σπιτονοικοκυρά μου ότι με ψάχνει η γυναίκα μου. Τυπώσαμε αφίσες του Κωστή και ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε. Ήρθε κλιμάκιο των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, για να δούμε που θα μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε. Πήγαμε και μέχρι το χωράφι, το είδαμε από ψηλά και μας είπαν να το αφήσουμε, γιατί θα το ερευνήσουν αυτοί.
Η Αστυνομία μας απαγόρευε να βγούμε από το σπίτι και μας απέτρεπε να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στις έρευνες, εμφανίστηκε κάποιος που είπε πως τον είδε σε μονή του Αγίου Όρους. Επιχείρησα να πάω τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταγγείλαμε την κ. Νικολούλη στο ΕΣΡ, γιατί μας κατηγορούσε και απορούσε που ήμασταν ελεύθεροι. (Η έρευνα του ΕΣΡ δεν επιβεβαίωσε τις κατηγορίες και η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο.) Στην Ασφάλεια μας παρέπεμπαν από τον έναν στον άλλο. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, μάθαμε τις λεπτομέρειες από το γραφείο της Αγγελικής Νικολούλη».
Σε ερώτηση σχετικά με το αγροτικό αυτοκίνητο που πούλησε, απάντησε: «Το πούλησα γιατί ήταν μεγάλο. Αποφασίσαμε να πάρουμε ένα πιο μικρό για να μας βολεύει στις μετακινήσεις.» Αναφερόμενος στην κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, είπε χαρακτηριστικά: «Η κηλίδα αίματος μπορεί να είναι και δικιά μου. Κόπηκα αρκετές φορές, προσπαθώντας να κουμπώσω τον μουσαμά. Μπορεί να είχε κοπεί και ο Κωστής. Είχαμε κουβαλήσει κρέατα…»
Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου σχετικά με τις επίμαχες κλήσεις που η σύζυγος του ισχυρίστηκε ότι του έκανε, είπε: «Έκανα συνέχεια επανεκκινήσεις στο κινητό γιατί δε δούλευε. Εκεί που έμενα δεν έχει σήμα. Το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησα και με τη γυναίκα μου και με τα παιδιά. Πήγα στο περίπτερο και πήρα καρτοκινητό. Θα τους καλούσα αργότερα αλλά κοιμήθηκα. Όπως ξάπλωσα έμεινα εκεί και ξύπνησα το πρωί. Επειδή έβρεχε δυνατά δεν βγήκα. Την άλλη μέρα το κινητό αποφάσισε να δουλέψει…»
Ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε την κατάθεση της σπιτονοικοκυράς του στη Μαγούλα πως τον είδε να φεύγει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα και να μην έχει επιστρέψει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Χαρακτηριστικός είναι και ο παρακάτω διάλογος:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σας πήρε στο τηλέφωνο εκείνο το βράδυ ο μικρός γιος;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Εγώ κοιμόμουν. Δεν με πήρε.»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Τότε γιατί το καταθέτει ο μικρός;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Δεν ξέρω…»

Όταν ο πρόεδρος επέμεινε ρωτώντας τον αν αυτό που συνέβη με το κινητό του τηλέφωνο εκείνο το 15ωρο, συνέβη καμιά άλλη μέρα, απάντησε: «Όχι συνεχόμενα.» .
Όπως και η σύζυγος του στην απολογία της και εκείνος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει ο τηλεφωνικός αριθμός που χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί ποτέ στην Αστυνομία.
Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως είχε πει στους αστυνομικούς ότι το κτήμα που βρέθηκε ο Κωστής ανήκε στην οικογένεια του, ενώ υποστήριξε πως ο μόνος που διέδιδε πως δεν είχαν καλές σχέσεις με το θύμα ήταν ο παιδικός του φίλος Σπύρος Καλαμπούκας.
«Μετά την εξαφάνιση του Κωστή» είπε χαρακτηριστικά, «είχαμε αφήσει τα 120 μελίσσια στη Χαλκιδική. Είχαν μείνει καμιά εικοσαριά. Δηλαδή εκτός από την απώλεια του παιδιού, είχαμε και απώλεια εισοδήματος χάσαμε και τις μέλισσες».

Χαρακτηριστική ήταν η παρακάτω ερώτηση του προέδρου προς τον κατηγορούμενο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: « Όποιος έβαλε το πτώμα στο χωράφι, το έβαλε εκεί γιατί ήθελε να το κρύψει, ή να το φανερώσει και να σας ενοχοποιήσει;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Μάλλον ήταν προχειροδουλειά. Μέχρι και ο μικρός είπε: Ρε μαμά, που χώρεσε εδώ ο Κωστής; Προφανώς όποιος το έβαλε στο συγκεκριμένο σημείο, δεν ήξερε πως περνά κόσμος από εκεί.» (Ο τάφος ήταν στο βάθος του οικοπέδου και δεν περνούσε κόσμος από εκεί).
Κατέληξε λέγοντας: «Τον Κωστή τον αγαπάμε, είναι το παιδί μας. Κάναμε σχέδια, ανεξάρτητα από τα οικονομικά λάθη που κάναμε. Ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα παιδί που το μεγάλωσα και προσπάθησα να του στήσω ένα μέλλον… Δεν έχουμε κάνει εμείς τον φόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *