Η γυναίκα που βρίσκεται στο στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος, περιέγραψε τις κινήσεις της την ημέρα του φονικού που πάγωσε την κοινή γνώμη.
Όπως είπε μεταξύ άλλων, στις 11:08 εκείνης της ημέρας ήταν η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ αυτής και του άτυχου δασκάλου. Όπως είπε η κατηγορούμενη, εκείνη την ώρα της τηλεφώνησε ο Μέντζος και αυτή απάντησε στην κλήση λέγοντας: «ναι, ναι» αλλά δεν πήρε απάντηση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, τον άκουσε να της λέει: «Τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό». Εκείνη ρώτησε: «τι είπες;», χωρίς να πάρει απάντηση και στην συνέχεια η γραμμή έκλεισε.
Τότε ανησύχησε και βρίσκοντας μια δικαιολογία θέλησε να φύγει από τον χώρο εργασίας της για να τον αναζητήσει. Έφυγε στις 11:30 και έφτασε σε χωράφι στην περιοχή της Αβόρανης 10 λεπτά αργότερα, καθώς εκεί το θύμα της είχε πει νωρίτερα ότι θα βρισκόταν. Ο δάσκαλος όμως δεν ήταν εκεί. Κι έτσι, πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς το Αγρίνιο. Ενώ παιρνούσε κοντά στο κτήμα που βρέθηκε απανθρακωμένος ο δάσκαλος, είδε στα δεξιά της να βγαίνει καπνός, ο οποίος προερχόταν από το σημείο. Κατευθύνθηκε προς τα εκεί θεωρώντας ότι καίει κάποια κλαδιά και βρέθηκε μπροστά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο.
«Πήγα στο χωράφι και είδα ότι καιγόταν το αυτοκίνητό. Προσπάθησα να πλησιάσω όσο πιο κοντά μπορούσα για να δω αν βρίσκεται άνθρωπος μέσα. Δεν μπόρεσα να διακρίνω. Άρχισα να ψάχνω γύρω – γύρω. Ακόμα και πάνω στα δέντρα κοιτούσα. Σοκαρίστηκα. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πάρω τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπα ότι καίγεται το αυτοκίνητο του Νίκου. Δεν ξέρω αν είναι ο Νίκος μέσα. Την ξαναπήρα στις 12.02 και της είπα: «που είστε;’’. Εκείνη μου απάντησε: ‘’Ερχόμαστε’’. Εγώ έπεσα κάτω. Μετά ήρθε ο γαμπρός μου και με ρώτησε αν πήρα την πυροσβεστική. Εγώ είπα: ‘’όχι’’ και τηλεφώνησε εκείνος. Αμέσως μετά ήρθε και η αδελφή μου μαζί με τον γιό της. Ο γαμπρός μου πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε πιο πέρα για να περιμένει την πυροσβεστική. Ήρθε η πυροσβεστική και έκανε την κατάσβεση. Εγώ θέλησα να πάω κοντά για να δω αν είναι κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία της.
Συνεχίζοντας είπε ότι στην συνέχεια την πήραν από εκεί και πήγαν στο σπίτι της όπου αργότερα πήγε και η αστυνομία αναζητώντας κάποιο τυχόν σημείωμα. «Εκεί μου είπαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν υπολείμματα σώματος. Μέχρι τότε ήλπιζα ότι ο Νίκος είναι ζωντανός. Τότε χάθηκαν όλες οι ελπίδες μου», τόνισε.
Στην ερώτηση της Προέδρου για το τι πιστεύει ότι συνέβη στον δάσκαλο, απάντησε ότι αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για αυτοκτονία και το μυαλό της πήγε στην πλευρά της ερωμένης του θύματος, δεδομένου ότι ο Νίκος της έλεγε ότι πρέπει να φυλάγονται και να λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας.
Η Πρόεδρος ρώτησε αν ο Μέντζος δάνειζε χρήματα σε τρίτους, καθώς και για τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που συγκέντρωνε για να δικαιολογήσει χρήματα. Η ίδια δεν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες ,καθώς είπε ότι αυτά τα θέματα τα συζητούσε με τον λογιστή του και για το χρηματιστήριο συζητούσε με τον γαμπρό του. Πάντως είχαν προγραμματίσει κάποια αγορά ακινήτου και έπρεπε να δικαιολογηθούν τα χρήματα.
Νωρίτερα, κατέθεσαν δυο ακόμη μάρτυρες που ήταν ο γνωστός ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Νίκος Διαμαντής, που είχαν οριστεί από την οικογένεια Μέντζου, ως τεχνικοί σύμβουλοι.
Και οι δυο μετά από την έρευνα που έκαναν, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα μετά βεβαιότητας ότι ο θάνατος του δασκάλου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Κουτσάφτη που είπε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του συνάντησε τόσο μεγάλη θερμοκρασία καύσης με αποτέλεσμα να μην βρεθεί ούτε καν η οδοντοστοιχία του θύματος.
Η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.
Αφήστε μια απάντηση