Είδε στη δικογραφία των πεντακοσίων περίπου σελίδων την ανθρωποκτονία που δεν εντόπισαν από τη βαθιά έρευνά τους οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας κ. Μπούκα, άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς όμως να προσωποποιεί το κακούργημα, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από συγκεκριμένα πρόσωπα και για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.
Την υπόθεση την παρέπεμψε στην Ανακρίτρια για να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο ερευνών που πιθανότατα θα υποδείξει τους δράστες για να «δέσει» έτσι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Μόλις βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη σε μία ακτίνα γύρω από τη Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε, σήμανε συναγερμός.
Από την αυτοψία στο χώρο, τη νεκροτομή και τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων, οι Αρχές που συνεργάζονταν με ιδιαίτερη προσοχή και με τον Εισαγγελέα των Ιωαννίνων, απέδωσαν το θάνατο σε αυτοκτονία.
Βέβαια δεν είχε βρεθεί ένα τμήμα του σώματος του γύρω από τον τράχηλο, γιατί είχε φαγωθεί από ζώα. Το γεγονός αυτό δεν επέτρεπε στον Ιατροδικαστή να είναι κατηγορηματικός ως προς τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Την οικογένεια όμως τη διαβεβαίωναν τόσο ο ιατροδικαστής όσο και οι αστυνομικοί ότι πρόκειται για αυτοκτονία, κάτι που αποδέχθηκαν και στις δηλώσεις τους. Πίστευαν ότι ο Βαγγέλης έβαλε τέλος στη ζωή του με το μαχαίρι που είχε πάρει κρυφά από το σπίτι του, θολωμένος από όλα αυτά που του συνέβαιναν στη Σχολή.
Ερωτήματα για το «άδειασμα» του Εισαγγελέα
Η Ασφάλεια Ιωαννίνων θορυβήθηκε από τις εξελίξεις. Έμπειροι αξιωματικοί ισχυρίζονταν ότι έκαναν τα ανθρωπίνως δυνατά στην υπόθεση αυτή. Ερευνούσαν εξονυχιστικά κάθε πληροφορία που έφτανε υπό την εποπτεία μάλιστα του ίδιου του Εισαγγελέα και άφησαν να εννοηθεί ότι το «μπαλάκι» των ερευνών θα έπεφτε στο γραφείο του Ανακριτή.
Το ερώτημα στα χείλη όλων ήταν πως γίνεται σε μια τόσο πολύκροτη υπόθεση να μη συνεννοούνται μεταξύ τους οι Αρχές και να συμβαίνουν αυτές οι ανατροπές.
Αφήστε μια απάντηση