Βρετανοί αξιωματικοί στο “Τούνελ”

Τον Μάιο του 2015, οι Βρετανοί αξιωματικοί της «Επιχείρησης Μπεν» βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Κω και έδωσαν συνέντευξη τύπου στην περιοχή Ηρακλής, απ’ όπου χάθηκαν τα ίχνη του μικρού αγοριού.

«Έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας»  δήλωσε τότε ο αστυνομικός μέλος της «Επιχείρησης Μπεν» Τζον Κάζενς, που πλαισιωνόταν από τον επικεφαλής Ματ Φένγουικ και τον Άγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φουρλή.

fl1314

Οι Άγγλοι  ανακοίνωσαν τότε συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές στα ελληνικά και στα αγγλικά παρακινώντας μάρτυρες να μιλήσουν σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού αγοριού.  Ανέφεραν ακόμα πως η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσέφερε αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε έδινε αξιόπιστες πληροφορίες .

ap5686

Οι Βρετανοί αξιωματικοί αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Αγγελικής Νικολούλη στην έρευνα, ζήτησαν να εμφανιστούν στην εκπομπή με σκοπό να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Απευθύνθηκαν στους  μάρτυρες που γνωρίζουν για το θρίλερ, να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

BRETANOI STO TOUNEL

Λίγες μέρες αργότερα την Παρασκευή 15 Μαΐου,  φιλοξενήθηκαν στο «Τούνελ» ο Βρετανός επικεφαλής της ομάδας έρευνας Ματ Φένγουϊκ, έμπειροι ντετέκτιβ, ο Άγγλος δημοσιογράφος Μαρκ Γουίτι και η οικογένεια του άτυχου παιδιού.

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν ότι ερεύνησαν ιδιαίτερα τη μαρτυρία πως ένας ψυχασθενής πέταξε ένα παιδί σε πηγάδι. Η μαρτυρία αυτή δεν εδραιώθηκε.  Όπως είπε  στο «Τούνελ» ο Άγγλος επιθεωρητής κ. Τζον Κάζενς, οι Νίνταμ για είκοσι δύο χρόνια θεωρούσαν πως στη Βέροια μια οικογένεια τσιγγάνων έκρυβε το μυστικό της εξαφάνισης.

«Μετά την έρευνα μας αποκλείσαμε το ενδεχόμενο αυτό. Μαρτυρίες που οδηγούσαν σε περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη αλλά και σε άλλες χώρες αποκλείστηκαν μετά από εξονυχιστική έρευνα. Η Κως φαίνεται να κρύβει το κλειδί του γρίφου και η επιστροφή των ερευνητών στο νησί μόνο τυχαία δεν είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα τον Βρετανών αναζήτησε ακόμα και τον άνθρωπο που κρυβόταν πίσω από ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα το 1993, δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν.

Οι αστυνομικοί της «Επιχείρησης Μπεν» εντόπισαν την συγκεκριμένη κλήση σε αρχείο καταγραφής αγνοουμένων. Ο άνθρωπος αυτός επικοινώνησε ανώνυμα με μια δημόσια τηλεφωνική γραμμή που λειτουργούσε το 1993. Κάλεσε αρκετές φορές λέγοντας ότι ο Μπεν ζούσε στην Κω, είχε μετονομαστεί σε Ανδρέας και τον φρόντιζε ένας άνδρας που ονομαζόταν Νίκος. Η έρευνα στην πορεία έδειξε ότι αυτό το τηλεφώνημα δεν είχε σχέση με τον Μπεν.

Τα στελέχη της Αγγλικής Αστυνομίας που φιλοξενήθηκαν στο στούντιο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρακολούθησαν τη ροή των πληροφοριών. Για κάποιες πολύ συγκεκριμένες μαρτυρίες που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές, ήρθαν και οι ίδιοι σε επαφή με τους μάρτυρες μετά και από δική τους επιθυμία.

ben dedes

Στην Αγγλία η  έρευνα του «Τούνελ»

Το θέμα πήρε  τεράστιες διαστάσεις στον Βρετανικό Τύπο και όλοι πια είχαν πειστεί  πως το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου, βρισκόταν στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης ζωντανής προβολής, όπως αναφέρθηκε στο επίσημο Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ, οι Βρετανοί δέχτηκαν συνολικά 140 κλήσεις.

Την ζωντανή εκπομπή παρακολούθησαν και κάλυψαν τα τηλεοπτικά συνεργεία του BBC και του ITV News ενώ αποσπάσματα ζήτησαν το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι SKY NEWS και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και ENEX.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *